Preparades per al Pirata Rock 2019

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Pirates, el desembarcament està ací. El 18 de juliol es divisa a l’horitzó i ja sentim el crit de la música inconformista, els pèls de punta i el mal de gola, l’energia de la nostra música. Aquest estiu els bucaners sense vaixell tindrem casa a Gandia: al Pirata Rock Festival. Gaudirem de tres dies de festival  —18, 19, 20 de juliol— i quatre nits de càmping que començaran el dimecres 17 de juliol a las 12:00h fins el diumenge 21 de juliol a les 16:00h. Tres escenaris, càmping ampliat dividit en dues zones: amb i sense ombra, recinte amb gespa, activitats, tallers, pàrquing gratuït, llançadora de bus a la platja i moltes més facilitats que fan de la 3ª edició  la prova que el Pirata no deixa de créixer. A més dels qui repeteixen experiència com Macaco, Ayax y Prok o Sharif s’han afegit grans com La M.O.D.A, Rozalén, Mafalda, Desakato, Nathy Peluso, Dorian o els pirates per excel·lència: Natos i Waor, que esperem que òbriguen amb la cançó “Piratas”. 

“Natos y Waor al Pirata Rock Meeting 2019” / Fotografía: Gabi Zeta / Instagram: @gabi_zeta_

S’haureu adonat que no hi ha espai només per als qui li bateja el cor al ritme del rock‘n roll. Un  any més n’hi ha espai per a tota la música que reclame, que no et deixe indiferent. La que escoltem als auriculars assentint amb el cap, la que ens dóna ganes de cridar, la que provoca mal de cap als acostumats a la “vida moderna”. Bona part d’aquesta està mal vista i se la culpabilitza d’induir l’odi i de contenir lletres obscenes, que curiós que siga dels únics festivals sense restricció d’edat. 

S’han confirmat artistes rock, ska, punk, indie, rap,… com Boikot, Sexy Zebras, Arnau Griso, Hard GZ, La Habitación Roja o Kaze, encara que també podrem veure artistes més mainstream com Beret, Lola Índigo o Nathy Peluso. El que més ens agrada a la Revista Mirall és la secció “artistes de la terreta” com Zoo, Els Catarres, Xavi Sarrià, Smoking Souls, Pupil·les, Ebri Knight, Suu o Prozak Soup, que contagien el seu amor per la nostra llengua en moltes de les seues cançons, parlant de temes molt necessaris, com Pupil·les a “V”.

Una varietat i qualitat de música que no s’ha traduït en uns preus extrems, ja que es tracta d’un festival prou econòmic, encara així s’han sortejat i continuen sortejant-se moltes entrades a les xarxes socials del festival i de les bandes. Per altra part, ja han distribuït i publicat els tres dies i es venen entrades d’un dia, en el cas de no poder o no voler acudir a tots.

Si ja tens l’entrada (si no la tens, corre que la nau està 95% completa) et convide a aprofitar aquesta oportunitat per a descobrir nous grups o cantants, t’obligue a escoltar més artistes que als dos més mainstreams i a provar un gènere que no siga el teu preferit. Els directes són espectaculars, no vos amagueu al càmping a escoltar un altaveu i menys encara si eixa musica podeu escoltar-la qualsevol dissabte en el pub del barri. Et convide a mirar el cartell i seleccionar quatre noms  que no hages escoltat mai, o dels quals has sentit però “no van amb tu” i que acudisques al seu concert. Et demane que en 3 dies oblides que no t’agrada el rock, o que has vingut a veure un grup en concret, que t’arrisques a perdre cinc minuts, perquè no els perdràs.  

De segur que als grups de WhatsApp ja s’ha obert el debat per a distribuir tendes de campanya i per qui carregarà amb la nevereta, les cartes… Abans del festival publicarem un especial “què portar al càmping i no morir en l’intent”. De moment aneu carregant piles, prenent el sol i calfant l’orella amb la llista de reproducció que vos enllacem.

Si encara estàs pensant si apuntar-te, cal dir que no tots els festivals d’aquesta magnitud són a la terreta, ni compten amb mini-market en el càmping, rave, una bassa i moltes més sorpreses! Embriagar-vos de música que vos òmpliga el cor, vos menge el cervell i vos trenque els esquemes, hui i sempre, sense deixar que els pèls de la pell tornen al seu estat natural. Com diu una cançó de Smoking Souls: “si la lluna ens mira inquieta perquè no sap el que volem, reflexarem la llum. Resistirem amb crits aquesta nit salvatge, salvatge.”

Ens veiem al port, tripulants.