Diumenge 05 Abril, 2020

Preparades per al Pirata Rock 2019

Més llegits

El Gobierno retalla 215M€ del fons que rep Catalunya per a polítiques actives d’ocupació

El Ministeri de Treball i Economia Social ha retallat en 215 milions d'euros el fons que rep la Generalitat...

L’Espanya infectada

Aquests dies de confinament he avançat en una lectura que tenia a mitges, Ascenso y Crisis: Europa, 1950-2017, un...

Ha muerto Luis Eduardo Aute y ahora todo es peor

“Presiento que tras la noche vendrá la noche más larga, quiero que no me abandones, amor mío, al alba” Ha muerto Luis Eduardo...

L’amenaça del Suprem fa efecte: els presos polítics no es confinaran a les seves cases

Les presons catalanes han descartat que els nou líders independentistes condemnats per impulsar l'1-O es confinin a les seves...

L’afició del València CF que alguns han amagat (I)

És un calorós dia de juny a la ciutat de València. Després de passar el matí llegint Twitter comence...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Pirates, el desembarcament està ací. El 18 de juliol es divisa a l’horitzó i ja sentim el crit de la música inconformista, els pèls de punta i el mal de gola, l’energia de la nostra música. Aquest estiu els bucaners sense vaixell tindrem casa a Gandia: al Pirata Rock Festival. Gaudirem de tres dies de festival  —18, 19, 20 de juliol— i quatre nits de càmping que començaran el dimecres 17 de juliol a las 12:00h fins el diumenge 21 de juliol a les 16:00h. Tres escenaris, càmping ampliat dividit en dues zones: amb i sense ombra, recinte amb gespa, activitats, tallers, pàrquing gratuït, llançadora de bus a la platja i moltes més facilitats que fan de la 3ª edició  la prova que el Pirata no deixa de créixer. A més dels qui repeteixen experiència com Macaco, Ayax y Prok o Sharif s’han afegit grans com La M.O.D.A, Rozalén, Mafalda, Desakato, Nathy Peluso, Dorian o els pirates per excel·lència: Natos i Waor, que esperem que òbriguen amb la cançó “Piratas”. 

“Natos y Waor al Pirata Rock Meeting 2019” / Fotografía: Gabi Zeta / Instagram: @gabi_zeta_

S’haureu adonat que no hi ha espai només per als qui li bateja el cor al ritme del rock‘n roll. Un  any més n’hi ha espai per a tota la música que reclame, que no et deixe indiferent. La que escoltem als auriculars assentint amb el cap, la que ens dóna ganes de cridar, la que provoca mal de cap als acostumats a la “vida moderna”. Bona part d’aquesta està mal vista i se la culpabilitza d’induir l’odi i de contenir lletres obscenes, que curiós que siga dels únics festivals sense restricció d’edat. 

S’han confirmat artistes rock, ska, punk, indie, rap,… com Boikot, Sexy Zebras, Arnau Griso, Hard GZ, La Habitación Roja o Kaze, encara que també podrem veure artistes més mainstream com Beret, Lola Índigo o Nathy Peluso. El que més ens agrada a la Revista Mirall és la secció “artistes de la terreta” com Zoo, Els Catarres, Xavi Sarrià, Smoking Souls, Pupil·les, Ebri Knight, Suu o Prozak Soup, que contagien el seu amor per la nostra llengua en moltes de les seues cançons, parlant de temes molt necessaris, com Pupil·les a “V”.

Una varietat i qualitat de música que no s’ha traduït en uns preus extrems, ja que es tracta d’un festival prou econòmic, encara així s’han sortejat i continuen sortejant-se moltes entrades a les xarxes socials del festival i de les bandes. Per altra part, ja han distribuït i publicat els tres dies i es venen entrades d’un dia, en el cas de no poder o no voler acudir a tots.

Si ja tens l’entrada (si no la tens, corre que la nau està 95% completa) et convide a aprofitar aquesta oportunitat per a descobrir nous grups o cantants, t’obligue a escoltar més artistes que als dos més mainstreams i a provar un gènere que no siga el teu preferit. Els directes són espectaculars, no vos amagueu al càmping a escoltar un altaveu i menys encara si eixa musica podeu escoltar-la qualsevol dissabte en el pub del barri. Et convide a mirar el cartell i seleccionar quatre noms  que no hages escoltat mai, o dels quals has sentit però “no van amb tu” i que acudisques al seu concert. Et demane que en 3 dies oblides que no t’agrada el rock, o que has vingut a veure un grup en concret, que t’arrisques a perdre cinc minuts, perquè no els perdràs.  

De segur que als grups de WhatsApp ja s’ha obert el debat per a distribuir tendes de campanya i per qui carregarà amb la nevereta, les cartes… Abans del festival publicarem un especial “què portar al càmping i no morir en l’intent”. De moment aneu carregant piles, prenent el sol i calfant l’orella amb la llista de reproducció que vos enllacem.

Si encara estàs pensant si apuntar-te, cal dir que no tots els festivals d’aquesta magnitud són a la terreta, ni compten amb mini-market en el càmping, rave, una bassa i moltes més sorpreses! Embriagar-vos de música que vos òmpliga el cor, vos menge el cervell i vos trenque els esquemes, hui i sempre, sense deixar que els pèls de la pell tornen al seu estat natural. Com diu una cançó de Smoking Souls: “si la lluna ens mira inquieta perquè no sap el que volem, reflexarem la llum. Resistirem amb crits aquesta nit salvatge, salvatge.”

Ens veiem al port, tripulants.

 

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Els millors de la setmana

L'Espanya infectada Kershaw es fa les mateixes preguntes que ens hem fet sovint molts historiadors, i que també jo mateix, des de la meva condició...

Consells per recuperar el son durant el confinament

Més hores de mòbil, manca de rutines, excés d'informació negativa i més ansietat són alguns dels efectes del confinament i tot això perjudica tant...

Canadell preveu una pèrdua del 10% del PIB i un atur del 20% a Catalunya

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, preveu una caiguda del 10% del Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya a...

El projecte mèdic català de respiradors ja arriba a 60 països i 5.000 col·laboradors

En només dues setmanes, un projecte que va néixer a unes petites oficines de Barcelona s'ha acabat convertint en un fenomen d'impacte mundial. Es...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca