The Cat Empire, un grup consagrat a Catalunya

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Sala Razzmatazz de Barcelona, nou del vespre d’un dijous de novembre, ple fins a vessar. El públic vibra amb la banda australiana The Cat Empire, i entona les seves cançons com si fossin himnes. Els de Melbourne fan ballar als assistents com si fossin deixebles del flautista d’Hamelín, i els hipnotitzen amb el seu encanteri. La bogeria arriba al seu màxim amb “Still Young”, un dels temes més esperats de la nit. Al seu ritme, tothom acaba amarat de suor.

The Cat Empire té a Catalunya un dels seus públics més fidels. Prova d’això és que visiten aquesta terra anualment, a vegades en més d’una ocasió, i el públic respon omplint totes les sales i espais on actuen i demostrant sempre que aquest grup i els seus seguidors catalans tenen una connexió com a mínim còsmica.

Ho explicava el novembre passat en declaracions a Catalunya Ràdio Felix Riebl, vocalista principal del grup i percussionista: “No és que tinguem un gran èxit a la ràdio d’aquí ni res semblant, simplement hem connectat amb la gent i ens encanta tornar i retrobar-nos amb el públic. Hem passat grans experiències en aquesta part del món i ens agrada escriure música per a mantenir vius aquests moments”.

El seu estil és considerat una fusió de reggae, jazz, funk i ska que aconsegueix fer arribar a l’eufòria el seu públic. Hi ajuda el fet que fragments de les seves lletres siguin en castellà, una picada d’ullet al seus seguidors castellanoparlants. Sens dubte, la banda té un esperit llatí, que sobta tenint en compta el seu origen anglosaxó.

- Publicitat -

Una altra prova del seu arrelament a Catalunya és la seva sintonia amb grups d’èxit d’aquí. Per exemple, en el darrer disc de Txarango, “El cor de la terra”, hi ha un tema que compta amb la col·laboració dels australians, “Som foc”.

A més, The Cat Empire comparteix amb Txarango el seu compromís de lluita contra les injustícies que els envolten, com la situació dels refugiats o les dificultats de la minoria aborigen australiana. A través de les seva música van més enllà, ajudant a conscienciar la societat sobre aquestes problemàtiques.

El sextet de Melbourne segueix en plena forma i ja tenen a punt el seu darrer àlbum, “Stolen Diamonds”, que publicaran al febrer.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca