Cap de setmana Mirall

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Amb B de Brossa

Joan Brossa és sense cap mena de dubte un d’aquells artistes que són cabdals a l’hora de traçar una història de l’art català de la segona meitat del segle XX. El caràcter limítrof i experimental de la seva obra, sempre entre la poesia – el seu pal de paller – i les arts visuals, fa del creador barceloní un personatge molt singular que a parer meu ha rebut menys atenció de la merescuda. Tanmateix, entitats com la Fundació Brossa porten a terme periòdicament activitats interessants per reivindicar la figura de l’artista i posar-la en contacte amb la ciutadania, i aquest dissabte 11 de juny en fan una altra: l’itinerari brossià titulat Del 7 a la Z. Aquesta ruta portarà als interessants a transitar els espais pels què Joan Brossa va viure, es podran veure algunes de les seves intervencions artístiques al carrer, i culminarà amb una visita a l’exposició Dau al Brossa, a la Galeria Mayoral del carrer Consell de Cent. Amb aquesta activitat podreu seguir el rastre de J.V. Foix, de Miró, de Joan Prats i de tots els intel·lectuals i artistes que van influir en la mirada de Brossa; una mirada analítica i alhora afable, que convida a l’altre a mirar i experimentar. Vosaltres escolliu: apuntar-vos-hi, o fer-ho per lliure. En qualsevol cas, l’equip de cultura de la Revista Mirall us encomanem a recordar que Barcelona s’escriu amb B de Brossa.

Sant Tornem-hi

Segur que en algun moment de la vostra existència us heu trobat amb una pel·lícula collonuda. Un film que us agrada tant que l’heu vist desenes de vegades, però que tristament no vàreu poder veure en el seu moment a la gran pantalla. Si heu anat fent que sí amb el cap mentre llegíeu, aquí us portem una solució en forma de sala de cine on amagar-vos de la calor d’aquests dies: Phenomena.  Aquesta és una de les iniciatives cinematogràfiques més exitoses dels últims temps en terres barcelonines, primer itinerant per diferents sales i ara establerts definitivament al carrer Sant Antoni Maria Claret 168. Intercalant films actuals amb grans clàssics, tracen programes mensuals que podeu consultar a la seva web, i de tant en tant podeu trobar sessions dobles o fins i tot triples, com la d’aquest cap de setmana, on es projectarà la trilogia de Back To The Future. El Delorean tunejat, el condensador de fluzo i els cabells inquietants i histriònics del Doc Brown us transportaran per un preu irrisori (13 euros!!) als anys 80, als 2000 i als 1880. Un viatge en el temps en tota regla, una tornada al passat que com a mínim aporta esperança a aquells que volem gaudir comme il faut els grans films de la història contemporània. Sant Tornem-hi al passat (o al futur) ja és aquí, lloat sigui!!

- Publicitat -
Exterior de la sala Phenomena - Laurabtanti
Exterior de la sala Phenomena – Laurabtanti

Amagat a la muntanya, Chillida

Qui més qui menys ha passejat algun cop pel Born. Probablement també pel Barri Gòtic, pel port, per Montjuïc i fins i tot pels cementiris de la ciutat. En tots aquests llocs hi podem trobar peces artístiques d’autors com Gaudí (omnipresent), Josep Llimona, Arata Isozaki, mestres medievals anònims, entre molts d’altres. No obstant sovint oblidem que Barcelona arriba més enllà de tot això, i que també hi ha vida més enllà del Park Güell, a dalt de la muntanya. Aprofitant aquests dies de bon temps en què la xafogor encara no ens ha pres les ganes de viure, us proposem d’agafar el metro i plantar-vos d’una revolada amb la línia blava a la parada de La Teixonera/El Coll, i arribar tot passejant fins al parc de la Creueta del Coll. En aquesta zona, urbanitzada amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992, hi trobem una d’aquelles coses que relativament poca gent coneix: l’escultura Elogi de l’Aigua, creació del basc Eduardo Chillida. Si bé és cert que hi ha obra seva repartida per la ciutat – el mural al costat del MACBA o l’escultura de la plaça del Rei – cap és comparable en magnitud i impacte a aquesta: pesa 54 tones i fa 12 metres d’alçada per 7,2 de llargada i 6,5 d’amplada. Per si això fos poc, està suspesa en l’aire sobre un petit estany del parc de la Creueta. Sense cap mena de dubte un bon lloc per perdre-s’hi i admirar una gran –literalment- peça d’un dels grans de l’escultura espanyola de les últimes dècades.

Claw sculpture at Parc de la Creuta del Coll per Andy Dingley
Claw sculpture at Parc de la Creuta del Coll per Andy Dingley
- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca