Les sèries del moment

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Any nou, sèries noves. Cada temporada ens sorprenen noves ficcions, ja sigui per la temàtica que tracten o el potent guió sobre la qual s’estructuren. Si després del final de Breaking Bad només feu que comptar els dies que falten per l’estrena de Better Call Saul, spin-off de la sèrie, us recomanem les ficcions que estan triomfant aquest 2014 i que no us podeu perdre. N’hi ha per a tots els gustos i preferències; peces que han arribat a les nostres pantalles recentment i que s’han guanyat l’aval de la crítica.

True Detective, la nova aposta de l’HBO

Una de les revelacions de la temporada és True Detective, producció de l’HBO amb dues estrelles cinematogràfiques el capdavant: Matthew McConaughey i Woody Harrelson. Els dos actors s’endinsen a la petita pantalla com a dos detectius de l’Estat de Louisiana que durant la dècada dels anys 90 investiguen un macabre assassinat. La ficció, creada per Nic Pizzolato, està ambientada als terrenys pantanosos de Louisiana, i presenta un format serial molt original: el gènere de l’entrevista és el que vertebra l’acció. Sota la direcció de Cary Fukunaga (Jane Eyre), la sèrie explora el costat més fosc de l’individu, començant pels seus dos protagonistes: dos detectius amb molts secrets.

Masters of Sex, la gran revelació

Per a molts és la sèrie de l’any. Quan el doctor Masters i la sexòloga Johnson van començar a estudiar la sexualitat poc s’imaginaven que arribarien a revolucionar el camp de la medicina. A Masters of Sex, ens trobem a finals dels anys 50, quan la societat vivia sota la moral religiosa. El sexe i les relacions de parella eren tema tabú, però la medicina va començar a trencar els tòpics. Amb aquesta proposta de Showtime assistim a un desconegut capítol de la història de la medicina moderna, il·lustrat pel britànic Michael Sheen i Lizzy Caplan. Un tàndem d’actors que t’atrapa a l’instant.

William Masters i Virginia Johnson, pioners en l’estudi de la sexualitat

La presó femenina

Si preferiu la comèdia, o més ben dit, la dramèdia, Orange is the New Black és la vostra sèrie. Aquesta ficció de Netflix està basada en l’experiència de Piper Chapman a la presó per transportar drogues del càrtel. Protagonitzada per Taylor Schilling, la sèrie explora el dia a dia en una presó de dones dels Estats Units. Irradia feminisme, optimisme i molt d’humor: cada personatge té la seva pròpia història, peculiars experiències de delinqüents que conviuen sota un mateix sostre. Ideada per la creadora de Weeds, la sèrie ha estat renovada per una segona temporada.

- Publicitat -

Ray Donovan o com sobreviure a Los Angeles

Us heu preguntat mai com seria viure a la ciutat de les estrelles, on sempre brilla el sol? Los Angeles pot semblar molt idíl·lica, però amaga una vessant fosca i malvada. Ray Donovan, de Showtime, s’endinsa en el món de les celebrities a través d’en Ray (Liev Schreiber), el qual s’encarrega de solucionar els problemes de les estrelles. Si s’ha de fer desaparèixer un cadàver, es fa. Si cal s’amenaça a un productor de cinema perquè no acomiadi un actor. En Ray combina el negoci amb la vida familiar, a més a més d’haver de lidiar amb el seu problemàtic pare, interpretat per Jon Voight, que acaba de sortir de la presó. Una sèrie plena de referències a Los Soprano i altres famílies del crim organitzat.

- Publicitat -