Ciutat Vella des dels fogons, un tour a l’europea

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Normalment, quan es parla de la població immigrant del Raval, tothom ho relaciona de manera directa amb tot el col·lectiu de gent provinent del continent asiàtic i sud-americà, deixant a l’oblit un grup menys nombrós com són els europeus. El comensal, però, també té la oportunitat de gaudir del menjà tradicional  al més pur estil europeu, i fins i tot experimentar una combinació de gustos i sabors nous.

Un bon exemple el trobem als restaurants Kilim i Kapadokya, de cuina turca tots dos, per un preu apte per a totes les butxaques. Podeu degustar el típic kebab, un plat servit en pa de pita i amb un farciment divers com el pollastre o la vedella –i també l’opció falafel en cas que sigueu vegetarians-, o bé tastar quelcom més exòtic com l’hummus d’albergínia o també quedar-vos amb la pizza més tradicional.

Per a qui vulgui imaginar-se perdut en un carrer de Londres, el Fish and Chips és de parada obligatòria. Obert gairebé tot el dia, ofereixen un esmorzar, on les salsitxes, el bacon i les hamburgueses tenen un paper destacat, mentre que a l’hora de dinar la opció més ràpida i econòmica és la que dóna nom al local: Peix fregit amb patates. Una especialitat que segons els cambrers ha d’anar acompanyada amb un puré de pèsols o salsa de carn, per tal de fer més deliciós el plat. Si sou dels que us agrada petar la xerrada després de menjar, el local ofereix diferents postres com el Rhubarb crumble o diferents begudes i cocktails d’importació. A més, pels amants de la lectura, l’establiment té un petit racó on es poden intercanviar tota mena de llibres en anglès.

La cuina grega també es fa present a la Ciutat Vella. Si t’agraden les especialitats d’aquest país, no pots perdre l’oportunitat de deixar-te caure pel restaurant Dionisos. El  primer, situat al carrer Escardelles, ideal per menjars tant en grup com en parella, i si en voleu més… també teniu l’oportunitat de gaudir de balls grecs els divendres a la nit. La mussaca és el plat estrella i més sol·licitat per la clientela, però també hi ha un ampli ventall d’amanides, entre elles el salsiki. En l’apartat de postres, el restaurant recomana la Karydopita, un pastís de xocolata amb nous i mel.

Sukur. Una de les especialitats de la casa: salmó amb espàrrecs a la planxa i una salsa secret de la casa/ Anna Solé
Sukur. Una de les especialitats de la casa: salmó amb espàrrecs a la planxa i una salsa secret de la casa/ Anna Solé

Seguint encara dins la cuina mediterrània, trobem el Sukur: un indret que representa una barreja d’occident amb orient. Una fusió ben present en la decoració del local. El comensal podrà gaudir del Pikilia, un assortiment de cremes gregues que tradicionalment se serveix sense necessitat que el client ho demani, i atrevir-se a tastar la part oriental, que té el moussakka , un pastís fet a base de carn i verdures.

Santa Piadina. En una piadina hi pots posar tots els ingredients que et vinguin de gust/ Anna Solé
Santa Piadina. En una piadina hi pots posar tots els ingredients que et vinguin de gust/ Anna Solé

En les grans ciutats, és difícil trobar indrets on es faci cuina italiana sense limitar-se només a la pasta i la pizza. Barcelona és una excepció. Al carrer Princesa, trobareu la Santa Piadina, on el client en pot personalitzar fins l’últim detall. La Piadina és un pa de farina que té el stracchio i la mozzarella com a ingredients principals. Si és la primera vegada que el tasteu, us recomanem la Santa Lucia, feta de pernil, stracchio i rucula; o la Fabiola, una piadina vegetal composta de verdura i mozzarella. Aquest establiment ofereix la possibilitat de menjar a taula, en el propi local, o d’encarregar el menjar per emportar.

Per a qui vulgui degustar un àpat més senzill i lleuger, el Pètit Commité és la seva millor opció: un restaurant francès, situat a la plaça Sant Pere. Allà teniu l’opció de degustar diferents menús força econòmics a base d’embotits i formatges d’origen francès, acompanyats –si ho desitja el començal- d’una copeta de vi.

El Bitxo. Verduretes al més pur estil danès/ Anna Solé
El Bitxo. Verduretes al més pur estil danès/ Anna Solé

La cuina del nord d’Europa té el seu aparador al Bitxo, un local just al costat del Palau de la Música, on podeu trobar exquisitats daneses. Les especialitats de peix són la base de la cuina d’aquest restaurant, amb el salmó marinat amb cafè i el bacallà amb te. Si no sou de peix, també podeu optar per la carn amb melmelada. El local és petit i molt acollidor, però si no us voleu quedar sense lloc, truqueu per reservar taula.

 

ON TROBAR-HO?

Kilim/ Rambla del Raval, 18/ 93 441 66 88

Kapadokya/ Ample, 53/ 93 319 03 87

Fish and Chips/ Rambla del Raval, 26/ 93 441 11 34

Dionisos/ Av Marqués de l’Argentera, 27/ 93 268 24 72

Sukur/ Avinyó, 42/ 93 301 01 02

Santa Piadina/ Plaça Sant Pere, 11 / 93 268 33 59

Pètit Commité/ Passatge de la Concepció, 13/ 93 550 06 20

El Bitxo/ Verdaguer i Callís, 9/ 93 268 17 08

- Publicitat -