Europa, una victòria a mitges

Avui és un bon dia per l’independentisme. El president legítim, Carles Puigdemont, i el conseller legítim, Toni Comín, s’estrenen al Parlament Europeu després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea hagués resolt l’anomalia de vulnerar els drets polítics i de representació política de qui fou escollit a les urnes.

L’entrada a la cambra europea de Puigdemont i Comín dona una empenta molt esperançadora per al projecte independentista, ja que des del cor d’Europa l’altaveu contra la repressió judicial de l’Estat contra els representants polítics i la societat civil independentista serà més fort que mai.

La d’avui és una gran victòria per a l’independentisme, però és una gran victòria que es queda a mitges. Mentre l’exili aconsegueix entrar a l’Eurocambra la presó reforça els seus barrots per seguir vulnerant els drets polítics del vicepresident legítim, Oriol Junqueras. Entre el Tribunal Suprem i la patinada del president del Parlament Europeu, David Sassoli, la Junta Electoral Central s’ha vist reforçada amb unes competències que no té: la de suspendre i inhabilitar representants electes. Una fugida endavant, l’enèsima, de la justícia de l’Estat que recondueix la batalla política als tribunals. Un camí llarg i feixuc, però que amb el precedent del TJUE és previsible esperar que acabarà amb una sentència que digui el mateix que el vot particular dels membres de la JEC: la junta no té competències per inhabilitar diputats.

El d’avui és un bon dia, i una gran victòria, però que malauradament es queda a mig camí per la incansable tasca de l’Estat per privar de llibertat als presos i preses polítics. Si avui Puigdemont i Comín tenen, davant seu, la tasca de ser la veu de tot l’independentisme és perquè la lluita compartida entre la presó i l’exili s’ha visibilitzat guanyadora. Mentre els tribunals internacionals tombaven els delictes pels quals han sigut empresonats, la tasca de la presó ha servit perquè els més d’un milió de catalans que van votar perquè l’independentisme tingui una cadira al Parlament Europeu la pugui tenir.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca