Dos homes i un masclisme

Totes hem sentit la humiliació masclista algun cop a les nostres vides. Jo tinc la meva pròpia experiència i, vosaltres, de segur, en teniu la vostra. Recordo la meva pròpia història i penso que, tant de bo, algú hagués donat la cara per mi. Perquè sí: la família, la parella i les amigues estan per defensar la nostra dignitat quan algú intenta soterrar-nos públicament.

M’imagino a Will Smith aprofitant l’ocasió per fer un discurs contra la violència masclista. M’imagino a Will Smith naturalitzant l’alopècia a través de les paraules. M’imagino a Will Smith marxant de la gala sense recollir el seu Òscar com a queixa i reclam. M’imagino a Will Smith sense riure per la inèrcia. M’imagino a Will Smith de moltes maneres, però cap passa per aquesta actitud pròpia del que és, ha estat i serà la masculinitat tradicional: un home rient les gràcies a un altre fins que li toquen “la seva dona” i no li queda una altra que recórrer a la violència física perquè “a l’amor tot s’hi val”.

Per tercer cop en 94 anys, una pel·lícula dirigida per una dona es porta el premi a la millor pel·lícula. Felicitats a l’equip de ‘CODA’. Llàstima que les victòries femenines tornin a quedar invisibilitzades a causa de les actituds de sempre, i per part dels de sempre.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

La realitat

Rubiales al claustre

Correlació de febleses

Catalunya XXI

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca