eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Dos homes i un masclisme

  Totes hem sentit la humiliació masclista algun cop a les nostres vides. Jo tinc la meva pròpia experiència i, vosaltres, de segur, en teniu la vostra. Recordo la meva pròpia història i penso que, tant de bo, algú hagués donat la cara per mi. Perquè sí: la família, la parella i les amigues estan per defensar la nostra dignitat quan algú intenta soterrar-nos públicament.

  M’imagino a Will Smith aprofitant l’ocasió per fer un discurs contra la violència masclista. M’imagino a Will Smith naturalitzant l’alopècia a través de les paraules. M’imagino a Will Smith marxant de la gala sense recollir el seu Òscar com a queixa i reclam. M’imagino a Will Smith sense riure per la inèrcia. M’imagino a Will Smith de moltes maneres, però cap passa per aquesta actitud pròpia del que és, ha estat i serà la masculinitat tradicional: un home rient les gràcies a un altre fins que li toquen “la seva dona” i no li queda una altra que recórrer a la violència física perquè “a l’amor tot s’hi val”.

  Per tercer cop en 94 anys, una pel·lícula dirigida per una dona es porta el premi a la millor pel·lícula. Felicitats a l’equip de ‘CODA’. Llàstima que les victòries femenines tornin a quedar invisibilitzades a causa de les actituds de sempre, i per part dels de sempre.

  Mecenes de la Nova Cultura

  Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca