Sobre la violació a Igualada

Dona, és a tu a qui estimem i és per tu que lluitem

La noia d’Igualada tenia les mateixes possibilitats que jo de ser violada, maltractada i posteriorment abandonada. No és la primera i tampoc serà l’última, perquè més enllà de tractar-se d’un problema estructural hi ha un altre factor que s’està obviant: la normalització d’una xacra social. A Internet hi haurà escàndol, però durarà un parell de dies. Es compartiran stories, es publicaran tuits i els responsables polítics repetiran lemes com #EnsVolemVives o #NoEstasSola.

Ens volen vives, però cada cop som més les que estem mortes. Si aquesta noia hagués estat assassinada ni tan sols hauria passat a formar part de les estadístiques oficials perquè l’assassí no era la seva parella. Diu la Ministra d’Igualtat que “els carrers, la nit i la festa seran nostres”. I jo em pregunto: de qui i per a què?

No ens maten per ser dones, ens maten perquè ells són homes. És impossible trobar una solució si ni tans sols volem identificar el problema. Feminisme radical o barbàrie. Radicalitzar-se o morir.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

La realitat

Rubiales al claustre

Correlació de febleses

Catalunya XXI

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca