Divendres 10 Abril, 2020

L’enyor del més gran dels pecadors

Més llegits

Simón tomba les previsions de Sanitat

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d'hospitalitzats...

No és cap guerra

No és difícil deduir que entre els guionistes de la Moncloa deu haver molts entusiastes de les pel·lícules americanes...

L’OMS posa Espanya d’exemple de “terrible experiència”

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als països europeus que prenguin nota de la "terrible experiència" que...

Vergés li toca el crostó a Sánchez

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest dijous que "els festius, la mona i...

Ecologia feixista: el perill d’idealitzar la natura

Escombro l'últim racó de pols de la casa però un color insòlit m'atura. Sacsejo el cap i apropo el...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

És inútil continuar. Això mateix va pensar l’indústria musical catalana quan la mort de Carles Sabater suposà l’inici de la decadència del panorama nacional. L’escena va patir un fort cop amb l’adéu del cantant de SAU, la gran punta de llança del rock català. L’impacte de tal esdeveniment traspassà les fronteres de l’eticitat, estancant l’escena musical del moment en un dol que encara avui dia es manté latent. La falta de referents com ho era la figura de Carles Sabater ha sentenciat l’avenir de la música popular del país, mancat des d’aleshores d’un seguit d’influències com el soft rock o bé el mateix caràcter d’unes melodies potentment viscerals.

Fruit d’aquest estancament, la mateixa escena s’ha vist obligada a patir una radical regeneració, així com el naixement forçat de nous himnes populars per ser cantats a bars, festes majors i concerts. La simplicitat, i sovint mediocritat, dels grups que integren l’actual panorama, evidencien el clar retrocés qualitatiu de la producció nacional. No cal evocar precisament a un sentiment nostàlgic, sinó al lament d’una mala evolució quant a les noves propostes que defineixen l’actual cercle musical a Catalunya.

Una gran massa de joves catalans opten per diferents alternatives musicals a l’hora de configurar els seus gustos, sigui apostant per artistes estrangers o bé, en cas de mantenir l’interès local, per aquelles propostes d’un catxet inferior al que es coneix com l’elit nacional. És precisament aquí on resideix el problema, ja que la poca variabilitat estilística que caracteritza l’actual panorama potencia l’enyor d’allò que fou i no tornarà, l’enyor del més gran dels pecadors.

La situació actual de la música catalana ha mostrat la seva cara més agredolça avui, durant la celebració de la Diada de Sant Jordi. Tant l’Antiga Fàbrica Estrella Damm com la Plaça Catalunya han ofert una proposta musical protagonitzada per artistes de renom local. Si bé cal valorar la tasca dels projectes musicals que enguany defensen el panorama nacional, n’és igualment legítim el poder autocrític d’analitzar el conjunt de sons que conformen aquesta mateixa escena, a vegades banal i poc representativa amb l’actitud d’una música que pugui arribar a esdevenir el cànon de l’època.

Falten grups com SAU.

 

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Llibreries Obertes i Parlem impulsaran una campanya publicitària de suport a les llibreries per Sant Jordi

La campanya Llibreries Obertes ha arribat a un acord amb l'empresa de telecomunicacions Parlem per engegar una acció de difusió i publicitat de cara...

El Gobierno posa fi al confinament total “sense aval científic”

El president del Govern, Quim Torra, ha acusat aquest dijous al Govern central de Pedro Sánchez de preveure que acabi el confinament total la...

Vergés li toca el crostó a Sánchez

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest dijous que "els festius, la mona i les celebracions no poden marcar...

Sánchez aixeca el confinament total dilluns però ampliarà l’estat d’alarma fins maig

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat convençut aquest dijous que caldrà ampliar l'estat d'alarma actual -que finalitza el 26 d'abril- com...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca