Les tres grans mesures de la Comissió Europea per impulsar la cultura inclusiva

El preu de la llibertat

Més de 10 anys de periodisme valent, crític i combatiu no adherit a cap partit. Aquesta llibertat ens ha costat subvencions i publicitat, seguim en dempeus gràcies als nostres lectors. Fes-te mecenes per només 2€/mes.

La cultura és un element essencial de la identitat europea. És un factor de cohesió social i de promoció de la diversitat. Per això, la Comissió Europea ha impulsat una sèrie d’iniciatives per afavorir la participació de tothom en la vida cultural.

Aquestes iniciatives tenen com a objectiu fer la cultura més accessible i inclusiva per a tothom. Es basa en el principi que la cultura és un bé públic que ha de ser accessible a tots, independentment de la seva condició social, econòmica o personal.

Quines són les iniciatives de la Comissió Europea?

La Comissió Europea ha impulsat una sèrie d’iniciatives per afavorir la cultura inclusiva. Entre aquestes, destaquen:

La Llei de drets culturals: Aquesta llei, aprovada el 2019, estableix el dret de tothom a participar en la vida cultural.

El programa Creative Europe: Aquest programa de la UE finança projectes culturals i artístics que promouen la diversitat i la inclusió.

La plataforma Culture4All: Aquesta plataforma promou la cultura inclusiva a través de la difusió d’informació i bones pràctiques.

Quins són els resultats de les iniciatives?

Les iniciatives de la Comissió Europea han contribuït a fer la cultura més accessible i inclusiva. Per exemple, el programa Creative Europe ha finançat projectes culturals que han adaptat les seves activitats per a persones amb discapacitat, persones amb migració recent o persones de comunitats minoritàries.

A més, la plataforma Culture4All ha contribuït a difondre informació sobre la cultura inclusiva i a compartir bones pràctiques entre les institucions culturals.

Persones i institucions

Tothom pot contribuir a fer la cultura més inclusiva. Les institucions culturals poden adaptar les seves activitats per a persones amb diferents necessitats. Les organitzacions de la societat civil poden promoure la cultura inclusiva i sensibilitzar a la població sobre la importància de la diversitat.

I tots nosaltres, com a individus, podem participar en la vida cultural, independentment de la nostra condició personal. La cultura és per a tothom.