Preparats per acampar?

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

L’escenari és canviant, els rumors constants, les paranoies es magnifiquen i les teories especulatives caduquen a la mateixa velocitat que ho fan els fulls de ruta. Si alguna cosa ha de tenir clar el jovent d’aquest país, és que avui comença una jornada de mobilitzacions que pot allargar-se hores, dies i fins i tot setmanes.

La convocatòria de vaga d’avui d’Universitats per la República enceta un moviment de defensa del mandat democràtic de l’1 d’octubre que s’allargarà “tot el que sigui necessari” perquè el Parlament aixequi la suspensió de la Declaració d’Independència i es pugui defensar l’autogovern català davant la resposta de l’Estat.

L’èxit de la vaga d’estudiants del 28 i 29 de setembre, consolidada amb l’aturada de país del 3 d’octubre, concentren tres episodis que fan sondejar la possibilitat que avui la marxa de Plaça Universitat que comença a les 12h acabi al Parc de la Ciutadella amb una acampada que s’allargui fins a la declaració oficial d’independència, veurem en quin format donada la presència dels Mossos d’Esquadra.

La sessió parlamentària d’avui s’allargarà, i davant la possibilitat que durant la nit de dijous l’Estat desplegui la seva maquinària, UxR, les joventuts polítiques que els acompanyen i els Comitès de Defensa del Referèndum, saben que cal tenir una estructura popular sòlida per assegurar que el mandat de l’1-O es manté actiu, el control del territori és efectiu i hi ha una acció de resistència ferma. Una gestió complexa que clama la necessitat d’una acampada autoorganitzada.

- Publicitat -

Davant el marc polític i social que es pot desenvolupar en les pròximes hores cal ser conscients que les institucions, sobretot la Generalitat, no poden fer una crida als ciutadans a defensar allò que representen, ha de ser el mateix poble qui emprengui aquesta iniciativa. De la mateixa manera que els CDR es van autoorganitzar la vigília de l’1-O, i durant tota la jornada de votació del referèndum, per protegir les urnes. Els moviments estudiantils i juvenils abracen aquest esperit per fer possible que la resistència, i la defensa, de la Declaració d’Independència i les regnes de l’autogovern siguin efectives. Com més aguanti la Generalitat independent, més reconeixements internacionals validaran la constitució de la República catalana. Resistir és vèncer.

L’acampada donaria el tret de sortida a la mobilització permanent que s’instauraria oficialment el matí de divendres, oficialitzada a les 12h amb la convocatòria de l’Assemblea Nacional Catalana davant del Parlament. L’escena viscuda el 10 d’octubre, de concentració i decepció, exigeix a les joventuts que avui dijous es vagi generant un ambient festiu i reivindicatiu que generi l’expectativa necessària perquè 24h després el moviment independentista surti al carrer decidir a declarar i resistir.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca