El mite de l’emprenedor: “viu el teu somni”

En totes les presentacions que faig de Revista Mirall, tant sigui en petits grups de periodistes o davant d’universitaris, sempre dic el mateix. “Sí, aquest projecte és el somni d’un grup de joves periodistes que volen exercir la professió. Però dels somnis no es viu, així que treballem a altres llocs per sentir-nos periodistes a Mirall”. Quan escolto emprenedors d’aquí i d’allà que a través dels mitjans ens animen a viure els nostres somnis sempre ho he interpretat com un cant de sirena, un concepte remenat i sobrevalorat com “el canvi” que apareix en totes les campanyes polítiques.

És fantàstic vendre l’emprenedoria com el procés de “viure el teu somni”, però sempre s’obliden de conceptes tan reals com el sacrifici, els nervis, la por, apostar aquells estalvis que has reunit en un projecte que no et garanteix rendibilitat…

Semblem viure del concepte emprenedor, en la competència per veure qui ho és més que l’anterior, qui accelera el ritme més que l’altre i qui és millor individualment. Deixem-nos de mites, si hi ha un augment del nombre de joves que emprenen és, en gran responsabilitat, del context econòmic. En un context econòmic estàtic, sense oportunitats laborals, si no trobes feina, te la crees.

El somni de molts joves, més que emprendre, és poder trobar un lloc de treball de condicions normals que ens permetin viure la nostra vida.

- Publicitat -

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca