El mite de l’emprenedor: “viu el teu somni”

En totes les presentacions que faig de Revista Mirall, tant sigui en petits grups de periodistes o davant d’universitaris, sempre dic el mateix. “Sí, aquest projecte és el somni d’un grup de joves periodistes que volen exercir la professió. Però dels somnis no es viu, així que treballem a altres llocs per sentir-nos periodistes a Mirall”. Quan escolto emprenedors d’aquí i d’allà que a través dels mitjans ens animen a viure els nostres somnis sempre ho he interpretat com un cant de sirena, un concepte remenat i sobrevalorat com “el canvi” que apareix en totes les campanyes polítiques.

És fantàstic vendre l’emprenedoria com el procés de “viure el teu somni”, però sempre s’obliden de conceptes tan reals com el sacrifici, els nervis, la por, apostar aquells estalvis que has reunit en un projecte que no et garanteix rendibilitat…

Semblem viure del concepte emprenedor, en la competència per veure qui ho és més que l’anterior, qui accelera el ritme més que l’altre i qui és millor individualment. Deixem-nos de mites, si hi ha un augment del nombre de joves que emprenen és, en gran responsabilitat, del context econòmic. En un context econòmic estàtic, sense oportunitats laborals, si no trobes feina, te la crees.

El somni de molts joves, més que emprendre, és poder trobar un lloc de treball de condicions normals que ens permetin viure la nostra vida.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca