Gomorra, la sèrie

Ens trobem a l’octubre i comencen a aparèixer per Internet llistes dels millors serials de l’any: True Detective, Orange is The New Black, The Knick…I, per què no, Gomorra. No és americana ni anglesa, sinó italiana, i és una verdadera joia televisiva. Quan Roberto Saviano va publicar la seva magnífica obra el 2006, els clans mafiosos del seu país van començar una creuada que a dia d’avui segueix més viva que mai: el periodista i escriptor italià ha de canviar-se de domicili constantment i ha d’estar vigilat a tota hora. Aquestes són les conseqüències d’haver revelat el que passava als carrers dels barris més conflictius de Nàpols, ciutat controlada per la màfia i els clans del crim organitzat. El serial produït per Sky Italia es basa en la novel·la de Saviano, centrant-se més en la guerra entre dues famílies mafioses: els Savastano i els Conte. Aquesta adaptació a la petita pantalla de l’obra corre a càrrec d’Stefano Sollima, responsable de la sèrie Romanzo Criminale.

Aquí no hi ha glamour i elegància com a les sèries ianquis; tampoc diàlegs amb tocs d’humor negre i sofisticació com en les produccions britàniques. L’espectador s’endinsa en un món fosc i corrupte, on la por i la violència dominen una societat trencada i que intenta sobreviure amb pocs recursos. Carrers bruts i deserts que són testimonis de sagnants enfrontaments entre clans a plena llum de dia. La sèrie comença amb les peripècies de Pietro Savastano, el “Boss”, i la introducció del seu fill Genaro a la vida criminal. Amb l’ajuda de Ciro di Marzio, expert en la violència i el negoci de les drogues, el jove Genaro descobrirà un món ple d’enganys i pressions criminals. El serial està perfectament construït, traslladant-nos a un escenari ronyós on la religió hi és molt present. Els personatges de la ficció són ambigus, cosa que ens presenta un dilema moral: Es pot confiar en un home capaç de posar en perill la seva família i desobeïr allò políticament correcte? Nosaltres decidim. Perquè a Gomorra, res és el que sembla. Com diuen a Nàpols: la guerra just acaba d’esclatar.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en...

El Gobierno ja no veu clar reformar el delicte de sedició abans de cap d’any

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha refredat aquest dilluns la possibilitat que el seu executiu aprovi la reforma dels delictes de sedició...

Forn demana relleus a l’independentisme: “Algunes persones s’han d’apartar”

El conseller legítim Joaquim Forn, empresonat a Lledoners, ha demanat "relleus" als partits independentistes per superar la divisió: "Algunes persones s'han d'apartar i deixar...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca