Mar i Cel torna a Barcelona

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La tràgica història d’amor i passió entre Musulmans i Cristians torna a l’escena teatral barcelonina amb l’estrena de Mar i Cel. L’obra, convertida en la joia de la corona de la companyia Dagoll Dagom, compleix 40 anys i ho fa tornant als escenaris de la ciutat, concretament al Teatre Victòria.

Amb una posada en escena més espectacular que les anteriors representacions i un nou càsting d’actors, l’obra ens trasllada a l’Espanya del segle XVII. Un país dividit entre cristians i musulmans i on la vida a ultramar era un dels motors de l’estat. Roger Berruezo i Ana Sanmartín es posen a la pell d’en Saïd i la Blanca, un morisc i una cristiana que s’enamoren. El veterà actor Pep Cruz torna a interpretar en Joanot, un personatge clau en la trama.

Sota la direcció de Joan Lluís Bozzo, la peça té una forta presència audiovisual i consta de dues parts. A la primera, el públic s’endinsa en la societat de l’època i en l’ambient en el qual es desenvolupa l’obra -el mar, principalment – mentre que a la segona part la relació amorosa entre els dos protagonistes centra tota l’atenció. Albert Guinovart porta la batuta en l’apartat musical de l’obra, una delícia sensorial que impacta a l’espectador gràcies a l’ampliació sonora del so surround. Més que una obra teatral, Mar i Cel és una experiència.

- Publicitat -