Barça TV en lluita, amb Ernest Méndez

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Les reivindicacions laborals dels treballadors de Barça TV contra Telefónica han ocupat els últims dies de partit del canal de televisió oficial del FC Barcelona, arribant al punt de manifestar-se en vaga per exigir una millora de les condicions. Els treballadors acumulen ja quatre partits del primer equip masculí del Barça sense fer la prèvia i retransmissió habitual, i asseguren que continuaran així fins que no s’arribi a un acord amb l’empresa per a millorar la seva situació laboral.

El president del Comitè d’empresa de Barça TV, Ernest Méndez, ens explica els motius d’aquesta vaga, quina és la situació laboral dels treballadors del canal i les vies de futur que tenen previstes per a les seves accions. Ell és operador de càmera i la seva carrera a Barça TV es divideix en dues etapes: del 2001 al 2008 i del 2016 fins l’actualitat. Méndez detalla que el conflicte és amb TBSC Barcelona Produccions SLU (empresa de Telefónica) i no amb el FC Barcelona, però també ens explica el paper del club blaugrana durant tot aquest episodi.