4.362.872 raons per una vida digna

Juan Carlos Unzué té aquest divendres un motiu més per seguir lluitant contra l’ELA (esclerosi lateral amiotròfica). Acompanyat per Rafa Yuste, vicepresident del FC Barcelona, i María José Arregui, presidenta de la Fundación Luzón, ha aparegut a l’Auditori 1899 del Camp Nou per tal de fer pública la quantitat recaptada amb el partit amistós que el Barça i el Manchester City van disputar el passat mes d’agost al Camp Nou en una emocionant i festiva nit que 91.062 espectadors van poder gaudir.

Segons ha informat el mateix Unzué, la quantitat final recaptada és superior als quatre milions d’euros. Concretament, 4.362.872 d’euros. Un 10% dels fons recaptats seran destinats la Fundación Luzón. De l’import restant, un 40% (1,5 M€) es destinarà a la plataforma europea TRICALS, un consorci europeu format per investigadors, associacions i fundacions que treballa en conjunt per promoure assaigs clínics sobre l’ELA. El 60% restant (2,3 M€) es dedicarà a la investigació bàsica de la malaltia amb la creació de les beques “Unzué-Luzón-Areces” per a investigadors.

Sens dubte, una iniciativa espectacular i que posa en valor la figura de Juan Carlos Unzué i de totes i cadascuna de les persones que van ajudar a fer possible un esdeveniment que hauria de convertir-se en punt de partida de moltes més accions per tal de combatre una malaltia que no perdona. Tal com ha respost Unzué, “val la pena continuar duent a terme més accions com aquesta”. Per la seva banda, María José Arregui ha assegurat que els costarà tornar a tenir un projecte de captació de fons d’aquestes dimensions i ha recordat a Unzué que la seva organització li estarà “eternament agraïda per aquest acte, aquesta difusió i divulgació. Ets el nostre capità i comptem amb tu per molts anys”.

El passat 8 de març es va aprovar per unanimitat al Congrés dels Diputats la Llei ELA per garantir el dret a una vida digna a les persones que pateixen la malaltia. Malgrat tot, al llarg dels darrers vuits mesos, l’administració pública ha bloquejat i prorrogat fins a divuit esmenes per poder tramitar aquesta llei. No només això, sinó que també s’han vetat dues vegades uns pressupostos que permetrien destinar 100 milions d’euros per ajudar a viure els malalts d’ELA.

- Publicitat -

Tal com demanava Juan Carlos Unzué en el discurs abans de començar el partit entre el Barça i el City, només cal un últim pas: “Que es desbloquegi i es tramiti la Llei ELA, no hi ha temps per perdre”. Viure i gaudir de la vida és un dret. A partir d’ara, la pilota està a la teulada del govern espanyol.

- Publicitat -

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Els més llegits

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca