“L’estiu és teu” i “Vacances en família” s’obren als catalans i catalanes residents a l’estranger

Per primera vegada, sis famílies de catalans i catalanes residents a l’estranger participaran en el programa “Vacances en família”

Publicitat

Els programes “L’estiu és teu” i “Vacances en família” de la xarxa jove d’albergs de Catalunya (Xanascat) han reservat places per a les persones inscrites al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior. Aquesta iniciativa, que forma part del catàleg de serveis que la Generalitat de Catalunya ofereix a la ciutadania resident a l’estranger, és la primera vegada que es proposa per al programa “Vacances en família” i enguany s’hi han inscrit sis famílies. En canvi, a “L’estiu és teu”, que fa cinc edicions que s’ofereix als catalans residents a l’exterior, ja hi han participat 103 joves fins ara (sense comptar l’edició actual).

Els dos programes busquen potenciar el lleure familiar, garantir la igualtat d’oportunitats a l’hora de gaudir del lleure educatiu, fomentar la inclusió dels joves i l’ús i l’aprenentatge de la llengua catalana. De fet, un dels objectius d’obrir els programes de Xanascat als catalans i catalanes residents a l’estranger és facilitar l’aprenentatge de la llengua catalana als infants que creixen fora del país.

Actualment, vora mig milió de catalans i catalanes viuen a l’estranger. El Govern disposa de la Direcció General de la Catalunya Exterior, que forma part del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, que vetlla per les necessitats de tota aquesta comunitat que viu fora del país.

60 places de “L’estiu és teu” reservades per a joves a residents a l’estranger

En l’edició del 2023 del programa “L’estiu és teu” s’han reservat 60 places per a joves de 8 a 16 anys inscrits al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior. En concret, es tracta de 20 places per a cadascun dels tres torns, en estades que combinen esports i idiomes, als albergs de l’Escala —al juliol— i de la Molina —entre el juliol i l’agost.

Publicitat

En aquestes colònies es pretén que els participants combinin les activitats fisicoesportives amb l’aprenentatge de la llengua catalana. Per això, a més de participar en excursions, jocs o esports d’aventura, els joves inscrits al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior tindran la possibilitat de fer, si volen, tres hores de català al dia en tallers pràctics i lúdics.

Per formalitzar la inscripció al programa, els participants han d’estar inscrits en el Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior. El termini per sol·licitar les places, que són limitades i s’atorgaran per ordre d’inscripció i preferència, és fins al 31 maig. Consulteu aquí més informació sobre aquest programa.

Sis famílies de catalans residents a l’estranger participaran en les “Vacances en família”

Aquesta és la primera vegada que el programa “Vacances en família” s’ha obert a les persones inscrites al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior. En total, hi participaran sis famílies de catalans residents a Alemanya, Luxemburg, Suïssa, Bèlgica o Escòcia.

“Vacances en família” ofereix estades per a famílies a la xarxa d’albergs de Catalunya amb l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit, entès com una pràctica educativa, així com afavorir la convivència dels membres de la unitat familiar amb la resta de famílies participants.

En l’edició d’enguany, que ja ha tancat el període d’inscripció, més de 10.500 famílies —equivalents a més de 54.800 persones— es podran beneficiar del programa. Amb aquestes xifres, la divuitena edició del programa ha consolidat l’oferta de places per a les famílies, que podran gaudir d’uns dies de lleure en un total de 31 albergs en diferents èpoques de l’any.

Consulteu aquí més informació sobre aquest programa.

Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior

Els catalans i catalanes que viuen fora del país es poden inscriure al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior i gaudir del catàleg de serveis que se’ls ofereix, entre els quals hi ha les places reservades als dos programes de Xanascat.

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, va anunciar en el Dia de la Catalunya Exterior que en els pròxims mesos es farà el reconeixement de família nombrosa als catalans i catalanes residents a l’estranger, amb els mateixos avantatges que ofereix aquest carnet.

A més, el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea està treballant amb l’Institut Ramon Llull per ampliar l’oferta de suport lingüístic a l’exterior per tal que l’entorn de les persones residents fora de Catalunya puguin aprendre català i aranès.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca