Liber 2024 cerca professional de la il·lustració per crear la seva imatge gràfica

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Liber, la Fira Internacional del Llibre, convoca un concurs d’il·lustració per crear la imatge gràfica de la seva propera edició, que se celebrarà de l’1 al 3 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. A partir d’una primera fase a la qual es poden presentar tots els professionals que ho desitgin, se seleccionaran tres autors perquè realitzin un disseny relacionat amb el llibre i/o la promoció de la lectura, entre els quals es triarà la proposta guanyadora.

Per quart any consecutiu, la fira Liber que promou la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) organitza aquest concurs d’il·lustració amb l’objectiu de posar en valor i visibilitzar l’important vincle d’aquesta disciplina amb el món editorial. A la passada edició, a la qual van concórrer més d’un centenar de candidats, va resultar guanyador l’il·lustrador valencià Mikko amb el disseny titulat “El llibre com a punt de trobada”.

El concurs, dotat amb un premi de 2.200 euros per al disseny guanyador, és obert a qualsevol il·lustrador, major d’edat, resident a Espanya. A la primera fase, n’hi haurà prou que els creadors interessats a participar s’inscriguin abans del proper 28 de febrer, enviant un breu dossier, amb un màxim de cinc exemples de treballs realitzats, que defineixi el seu estil.

A la segona fase, totes les candidatures inscrites seran avaluades per un comitè de selecció que, a més de representants de la FGEE, del Comitè Organitzador de Liber 2024, i de Fira de Barcelona, comptarà amb membres de la Federació d’Associacions d’Il·lustradors Professionals (FADIP), i de les entitats que la conformen, és a dir, les associacions de Catalunya (APIC), Galícia (AGPI), Madrid (APIM), el País Basc (Euskal Irudigileak) i València (APIV), que aportaran assessorament expert.

- Publicitat -

Aquest comitè triarà tres autors finalistes, els noms dels quals es faran públics el 15 de març, i que rebran l’encàrrec remunerat amb 600 euros cadascun de crear un disseny inèdit, contemporani i sense intervenció de la intel·ligència artificial, vinculat al món del llibre i que serveixi d’imatge per a Liber 2024.

Finalment, el jurat del certamen, format per representants de la FGEE, la Subdirecció de Promoció del Llibre del Ministeri de Cultura, el Comitè Organitzador de Liber 2024, i Fira de Barcelona, valorarà les tres propostes finalistes i designarà la imatge guanyadora que rebrà com premi un import addicional de 1.600 euros. La comunicació de la il·lustració seleccionada i la seva autoria es farà el 9 d’abril. El disseny serà utilitzat en tots els suports promocionals de la fira Liber a la seva edició de 2024.

Consulta les bases del concurs d´il·lustració aquí

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca