E-lecciones Generales: el joc creat per emprenedors valencians

29/10/2019.- Emprenedors han llançat una campanya de crowfunding per a editar i distribuir un joc de taula que ensenya la mecànica de les campanyes electorals i la distribució d’escons del Congrés dels Diputats. Este joc, denominat e-lecciones generales, es farà realitat mitjançant una campanya de finançament en la plataforma de micro-mecenatge Verkami (https://www.verkami.com/projects/24809-e-lecciones-generales).

L’objectiu de e-lecciones generales és explicar als ciutadans com es distribueixen els escons entre les diferents circumscripcions electorals i ensenyar la importància de la negociació per poder gestionar un país, en un context polític en què la fragmentació del vot i l’increment d’opcions polítiques per triar planteja com a escenari més probable governs de coalició.

En este sentit, aquest joc s’ha concebut com una manera lúdica de traslladar als ciutadans la informació essencial per a entendre com es plantegen les campanyes electorals, quins mecanismes s’utilitzen per a captar l’atenció i el vot, així com acostar conceptes com els de debat, jornada de reflexió, comissió d’investigació, o la necessitat de pactes postelectorals per aconseguir una majoria suficient que permeta governar un país.

E-lecciones generales té el seu origen en la intenció de la dissenyadora Ana Yago i l’analista de màrqueting polític de Sanserif.es José Antonio Giménez d’aconseguir que la política reconnecte amb el ciutadà, especialment davant uns comicis electorals tan determinants com els del 10 de novembre, als quals la població arriba cansada després de la incapacitat de les formacions polítiques per aconseguir un acord de govern.

“Volem que la gent se n’adone que la política en primera persona pot ser apassionant i divertida, però també que exercitar el vot és una responsabilitat, que no hem de deixar en mans d’uns altres”, segons ha explicat Ana Yago, que ha remarcat que en el joc tracta de plasmar amb el major realisme possible les principals opcions polítiques i deixa al jugador llibertat per a establir el seu propi programa i manera d’afrontar la campanya.

Per aquest motiu, hem optat per desenvolupar un joc de taula en el que ens convertim en part activa i ens posem en la pell d’un estrateg electoral, al mateix temps que aprenem quines províncies tenen més valor electoral, o com estructurar una campanya per aconseguir la majoria absoluta en el Congrés. I tot això plantejat com un joc tradicional d’estratègia en el qual es conquereixen territoris, es furten escons, es repta a debats o vivim un procés de pactes amb la fi d’obtindre la majoria simple…En definitiva, tota una experiència que pot retornar l’interés per la política als ciutadans.

D’altra banda, som conscients que és una proposta arriscada en un mercat on predomina el digital i, per això, ho hem concebut com un projecte emprenedor, buscant el finançament mitjançant micro-mecenatge per a la seua eixida al mercat, i poder acostar-lo així a escoles i associacions que promouen activitats lúdiques d’aquest tipus.

I, en esta línia, creiem que era un bon camí llançar-lo mitjançant una plataforma de crowfunding com Verkami (https://www.verkami.com/projects/24809-e-lecciones-generales), que té una gran experiència en aquest sector i que dóna unes garanties de professionalitat i seguretat tant als emprenedors, com als que aporten el finançament, ja que saben en tot moment a què es dedica la seua aportació, i què obtindran d’ella.

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Juan Carlos I: El Gobierno demana que no es parli de fuga

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat que "el rei emèrit no fuig de res perquè no està immers en cap...

Iglesias esperona els joves a impulsar la República espanyola

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias ha assegurat que cal reconèixer que hi ha un debat a Espanya...

Covid-19: El gran accelerador

L’epidèmia ha canviat alguna cosa? Cal vendre optimisme i esperança. Ho van fer les diferents administracions durant la pandèmia: “Tot anirà bé”, “Este virus lo...

Barcelona manté oberts els pavellons per a persones sense llar pels rebrots

L'Ajuntament de Barcelona manté oberts els pavellons habilitats a la Fira de Barcelona a Montjuïc per acollir a persones sense llar durant el confinament...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca