La selecció valenciana femenina i masculina de Pilota a Mà campiona d’Europa

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Aquesta peça va ser publicada a la revista temàtica de pilota valenciana Pilota Viu (). Des de Pilota Viu i Mirall València hem arribat a un acord per a què algunes de les seues entrevistes i peces destacades puguen estar a l’abast de tots i totes vosaltres. Tenim la sort de poder viure el i aquesta cultura, aquestes arrels i aquesta llengua progressaran gràcies als valencians o no progressaran. Des de Mirall País Valencià apostem fermament pel nostre esport, i no hi ha res més nostre que la pilota. És el moment de donar-nos veu els uns als altres. Com deia Berri Txarrak , “sols el poble salva al poble”.

SELECCIÓ FEMENINA

Ana Belén, Mónica, Victoria i Mar són els noms de les valencianes campiones d’Europa de Pilota a Mà. Les quatre pilotaires han realitzat un fantàstic campionat als Països Baixos amb el triomf en One Wall parelles i la plata en Joc Internacional. A més, Mar ha conquerit l’or en One Wall i Ana Belén el bronze, tot i que esta modalitat no computa per al global.

La primera alegria va arribar en la modalitat de Joc Internacional el dijous 2 d’agost, el primer dia de competició. Era la primera vegada que les xiques competien en esta modalitat en un campionat internacional i les valencianes van quedar sub-campiones, per darrere de les holandeses. Precisament contra les amfitriones van jugar Ana Belén i Mónica la final de One Wall parelles, aconseguint l’or que serviria també per empatar en el còmput global de l’Europeu i compartir així l’honor de ser les campiones.

El gran paper de les jugadores valencianes també s’ha vist recompensat en els premis individuals. Ana Belén ha sigut designada millor jugadora sénior del torneig i Mar la millor jove. Dos èxits més que fan història per al nostre esport.

SELECCIÓ MASCULINA

8 punts per 7 del segon classificat, Bèlgica, han valgut a la selecció valenciana masculina per a emportar-se el Campionat Europeu de Pilota a Mà celebrat a Franeker. L’or en One Wall i els subcampionats en Joc Internacional i Llargues fan de la valenciana la selecció més completa del campionat.

- Publicitat -

Sols quedava per disputar-se la final de la modalitat de Llargues. Una partida que s’ha caracteritzat per la igualtat total i absoluta, amb empat en tots els dígits del marcador. Xicotets detalls han fet que els valencians caigueren al final per 6 a 5. L’alineació inicial va estar composada per Martínez, Genovés II, Santi, Pablo i Pere Roc II. Tot i l’empat a 1 als inicis de la partida, el segon joc se’l va anotar Bèlgica, amb un gran restador de volees com és Metayer, tot i que novament els valencians tornaren a igualar a 2.  Tot i que els belgues tractaven d’anar-se’n, els homes de Pigat II i Jaume Martí feien tot el possible per apropar distàncies, novament feren 3 jocs i novament neutralitzaren el resultat. La resta de la partida continua amb igualtat màxima fins que finalment els belgues, que no debades eren un dels favorits, s’han endut el sisé joc i la partida.

Tot i quedar-se a les portes de l’or en llargues, els xics han aconseguit quedar primers i proclamar-se campions d’Europa.

- Publicitat -