Dimecres 27 Maig, 2020

Els subsaharians de Catalunya lluiten contra l’Ebola a Guinea

Més llegits

El Parlament podrà investir a distància

JxCat, ERC i la CUP tiraran endavant conjuntament la reforma del reglament del Parlament després que aquest dilluns s'hagi...

Les farmacèutiques van rebutjar treballar en la preparació contra epidèmies el 2017

L'ONG Corporate Europe Observatory assegura que el lobby de les farmacèutiques va rebutjar el 2017 una proposta de la...

El 80% de les farmàcies han atès persones amb símptomes de covid-19 que no havien pogut accedir als serveis de salut

Més del 80% de les farmàcies catalanes han atès persones amb símptomes de la malaltia covid-19 que no havien...

Forn destaca la hipocresia de Marlaska amb l’excap de l’operatiu policial de l’1-O

L'exconseller de l'Interior Joaquim Forn ha acusat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, d'actuar contra Diego Pérez de los...

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als professionals sanitaris

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als i les professionals del sistema de salut de...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Més de quatre cents quilos d´ajuda humanitària han estat enviats des de la ciutat de Barcelona fins a Conakry, la capital del país, per tal de dispensar-los als indrets a on més es necessita. Un cop superades les desavinences burocràtiques entre institucions, les més de vint associacions catalanes formades per residents provinents de l´Àfrica subsahariana han finançat el trasllat de guants, mascarelles, peücs quirúrgics, benes i altres eines hospitalàries necessàries a l´hospital de la capital guineana.

Tot i que la malària segueix essent el primer problema de salut pública a la República de Guinea Conakry i la principal causa de morts en els hospitals, segons la Organització Mundial de la Salut, l’ebola ha interromput la xifra en les darreres setmanes amb més de tres mil morts a Conatry.

Davant d´aquesta situació caòtica de salut pública que engloba a la població africana de Guinea, Sierra Leona, Libèria i Nigèria, les mobilitzacions humanitàries per solucionar el problema no es queden només a mans de les grans organitzacions internacionals. El responsable de la idea solidària impulsada a Catalunya la porta a terme el responsable d´acció social de l´Espai Afrocatalà de la Fundació Nous Catalans, Fodé Diakité en cooperació amb les associacions catalanes representatives de la comunitat guineana i altres països d´Àfrica subsahariana. Un home amenaçat de mort que ha pres l´alarma d´ajuda humanitària a contracorrent. Des del març d´aquest any, al anunciar-se l´expansió del virus febril a Guinea, des de Sierra Leona, Fodé Diakité es va posar en marxa mobilitzant a tota la comunitat subsahariana que viu a Catalunya. Des d´aleshores, els ha costat moure´s per les corredisses institucionals que bloquejaven la cooperació. L´ambaixador en funcions de Guinea a l´estat espanyol, Federic Kollier, durant l´any 2013, havia demanat als representants guineans que viuen a Catalunya propostes sobre qui podria ser el futur cónsul a la capital catalana, però no obstant, els negava qualsevol proposició o les propostes mai no arribaven al despatx del diplomàtic. A mig camí de la participació civil del guineans amb el seu ambaixador, enguany va estendre´s el virus de l´ebola al país vingut des de Sierra Leona. Fodé Diakité recolzat per les vint-i-set associacions catalanes formades per ciutadans d´origen subsaharià, va reunir els diners suficients per pagar el trasllat de l´ajuda humanitària. Una ajuda que va iniciar-se amb la disponibilitat que va prestar la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya envers aquesta crida de socors humanitari. El Banc de Sang i Teixits i l´Hospital de Sabadell del Parc Taulí han ofert material sanitari a disposició del Ministeri de Salut Pública de Guinea gràcies a la Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el vis-i-plau de les institucions catalanes corresponents, un conseller de l´ambaixador i el suport de l´oposició del govern guineà. El principal rival de l´oposició, Sidya Touré va respondre a la voluntat de la comunitat estrangera guineana que s´ha replegat per ajudar al seu país des de Catalunya. Una comunitat que supera les quatre mil vuit-centes persones vivint al territori català.

A hores d´ara, l´ambaixador de Guinea Conatry a l´estat espanyol, “ es troba suspès en funcions per no fer la seva tasca, bloquejar la participació política dels seus compatriotes i oprimir la llibertat d´expressió dels guineans que critiquen la seva opacitat laboral des de Catalunya al món”, assegura F. Diakité.

La propera iniciativa solidària és fer arribar una ambulància a Conatry. Un vehicle sanitari que disposi dels recursos necessaris per atendre a les persones infectades pel virus de l´ebola i que viuen als indrets rurals lluny de l´hospital de la capital i que no poden desplaçar-se. Una idea en tràmit que torna a engegar el govern de la Generalitat amb el suport de les institucions internacionals que es troben treballant a Conatry en aquests moments. L´ambulància es preveu que arribi a Conatry aquest mes d´octubre.

DONAR

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als professionals sanitaris

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als i les professionals del sistema de salut de Catalunya. La Mesa ho ha...

Podemos descobreix la “guerra jurídica” de l’Estat

El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha denunciat aquest dimarts que l'informe de la Guàrdia Civil sobre la manifestació del 8-M que...

Les farmacèutiques van rebutjar treballar en la preparació contra epidèmies el 2017

L'ONG Corporate Europe Observatory assegura que el lobby de les farmacèutiques va rebutjar el 2017 una proposta de la Comissió Europea per treballar en...

Catalunya concentra gairebé la meitat dels assaigs clínics de la covid-19 a l’Estat

Catalunya concentra gairebé la meitat dels assaigs clínics sobre la covid-19 que s'estan duent a terme a l'Estat. Segons dades recollides per Biocat a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca