Els símbols franquistes a l’espai públic tenen els dies comptats

La llei de memòria democràtica obligarà a retirar-los en un termini de dos anys

Publicitat

La nova llei de memòria democràtica obligarà a retirar els símbols franquistes de l’espai públic en un termini màxim de dos anys. Aquest és un dels principals aspectes de l’avantprojecte de llei, al qual el Govern donarà llum verda el proper dimarts i després començarà els tràmits parlamentaris per a l’aprovació definitiva. En una roda de premsa per explicar els continguts de la llei, la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha dit que amb la nova norma el jutge “tindrà més força” per autoritzar la retirada del monument franquista de Tortosa, ja que aquest cas està actualment judicialitzat. El text també preveu sancions contra actes d’enaltiment del franquisme i introduir la memòria democràtica en el currículum educatiu des de la primària.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes