La compravenda d’habitatges en caiguda lliure

Cau un 10,9% a Catalunya en l'últim trimestre del 2022, fins als 24.000 immobles

Publicitat

La compravenda d’habitatges va caure un 10,9% a Catalunya el quart trimestre del 2022 en comparació amb els tres mesos anteriors, fins a arribar a 24.038 operacions inscrites, segons un informe del Col·legi de Registradors conegut aquest dijous. Aquesta davallada trenca la dinàmica de creixements que s’ha registrat la resta de l’exercici, amb un l’increment del 3,6% entre juliol i setembre, del 3,4% entre abril i juny i del 13,9% entre gener i març. Les dades reflecteixen l’efecte que ha tingut la pujada de tipus d’interès per part del Banc Central Europeu que van començar el període analitzat a l’1,25% i van acabar al 2,5%. El preu mitjà va disminuir un 0,6% fins als 2.417 euros per metre quadrat.

Del total de transaccions, 2.623 eren d’habitatges nous i la resta, de segona mà.

A escala estatal, Aragó lidera la davallada d’operacions (un 22,3% menys), seguida de Canàries (-21,7%) i Castella la Manxa (-15,9%), mentre que la única que registra números negatius és Extremadura (+0,1%). Pel que fa al preu per m2, Catalunya es queda en quart lloc, superada per la Comunitat de Madrid, les Illes Balears i el País Basc.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca