Rufián, de cara: “No podem ni canviar al PSOE ni al poder judicial”

El portaveu d'ERC al Congrés defensa que "mai és inútil dialogar" i critica els polítics que fan "d'espectadors"

Publicitat

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha afirmat que la reforma del Codi Penal que va eliminar la sedició i va modificar la malversació no estava pensada per a aquesta generació ni per a generacions passades sinó per a futures. “No podem ni canviar al PSOE ni al poder judicial d’aquest país”, ha dit en roda de premsa aquest dimarts al matí a la cambra baixa. Rufián ha remarcat que part de la judicatura “ha declarat la guerra a una part del govern, a unes idees i a uns partits” i, per tant, “no sorprèn” la revisió feta pel Tribunal Suprem de la sentència del procés. Rufián ha defensat que el que pot fer el legislador és “tractar de posar-los-ho difícil” i ha afirmat que encara queda recorregut a la justícia europea.

Pel que fa als socialistes, Rufián ha dit que “el PSOE fa de PSOE” quan sosté que el Suprem els dona la raó perquè s’ha demostrat que els fets de 2017 continuen sent delicte. El portaveu d’ERC al Congrés ha reivindicat la via del diàleg i ha retret a la dreta que la presó i la repressió no han servit de res.

Rufián també s’ha dirigit a part de l’independentisme amb la defensa de la negociació. “Mai és inútil dialogar. A qui no li agradi, que ajudi”, ha dit el portaveu d’ERC, que ha criticat que hi ha polítics que es comporten “com si fossin espectadors”.

Llei del ‘només sí és sí’

Publicitat

Sobre la reforma de la llei del ‘només sí és sí’, Rufián ha reiterat que ERC no donarà suport a la iniciativa del PSOE sense acord amb Unides Podem i el Ministeri d’Igualtat. “Seria extraterrestre” no tenir en compte els impulsors de la norma, ha argumentat el portaveu d’ERC, que ha advertit els socialistes que si “volen tirar milles” sense la formació lila, no podran comptar amb els republicans.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes