Igualtat i Feminismes finança amb 91M € el desenvolupament de les polítiques del Departament als ens locals

Es duplica el pressupost destinat als ens locals pel període 2022-2025 respecte a l’anterior acord (2018-21), fins als 90.981.411 euros.

Publicitat

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha signat aquest dijous amb l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Micropobles de Catalunya el nou Acord Marc 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i el finançament als ens locals per al desplegament de les polítiques i els serveis de promoció de la igualtat i els feminismes. Aquest document fixa els paràmetres de col·laboració entre el Departament i els ens locals d’arreu del país —amb l’excepció de l’Ajuntament de Barcelona, amb qui se signarà un acord bilateral — pels propers quatre anys.

El nou Acord Marc representa un salt qualitatiu en la consolidació de les prioritats polítiques en l’àmbit de la igualtat i els feminismes”, ha subratllat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre. “Som un Govern municipalista, i sabem que les administracions de proximitat són clau en l’aterratge de les polítiques de garantia dels drets humans arreu del territori”, ha dit Verge. “Per això, hem tingut clar des del primer moment que havíem de millorar la col·laboració amb els ens locals, per enfortir la xarxa de serveis d’atenció a les persones en els àmbits competencials del nostre departament”, ha explicat la consellera.

El nou marc de cooperació compta amb una partida de 90.981.411 euros, una xifra que duplica els 45.436.608 euros de l’etapa 2018-2021. És “una aportació històrica”, en paraules de la consellera, que permetrà incrementar el nombre de professionals dels serveis amb major especialització i millorar les seves condicions laborals.

En aquest sentit, el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) Lluís Soler Panisello ha valorat molt positivament l’acord, “les polítiques feministes, d’igualtat o LGBTI+, no s’entendrien sense els pobles i ciutats. Només des de la proximitat, i la col·laboració amb totes les administracions i el teixit social podrem blindar la igualtat a tots els racons del país, i aquest Acord Marc és un pas més en aquesta línia”.

Publicitat

El president de l’Associació de Micropobles de CatalunyaMario Urrea Marsal ha explicat la necessitat de fer arribar els detalls d’aquest nou acord a tots els micropobles amb la voluntat que puguin treballar estretament amb els agents implicats per tal de poder donar cobertura a tots els fets socials als quals s’adreça l’ Acord Marc. “Volem poder aplicar i utilitzar els serveis que ens brinda el Departament d’Igualtat i Feminismes per a erradicar problemàtiques socials com les violències masclistes o la bretxa social, sense que això depengui de la densitat del municipi i construir així un territori amb equitat social”.

En paraules de la presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, “aquest acord representa un canvi de paradigma, tant pel que fa a les polítiques com al mecanisme, amb l’objectiu d’arribar a tothom i garantir drets i equitat territorial. En aquest sentit, “ratifiquem avui els principis de responsabilitat pública, l’autonomia local, la subsidiarietat, l’atenció integral de la proximitat i l’eficiència i l’eficàcia en la gestió de serveis i en el desenvolupament i execució de polítiques públiques, per tal d’aconseguir uns millors serveis en matèria de polítiques en igualtat, la no discriminació, els drets humans, l’acollida de persones migrades i refugiades, les polítiques públiques LGTBI+, l’erradicació de les violències masclistes i un millor finançament”. A més, la presidenta Olga Arnau ha destacat que “des de l’FMC hem recollit totes les peticions dels ajuntaments i les hem traslladat al govern per poder arribar a esvair els dubtes, donar solucions molt concretes i crear períodes de transitorietat per no deixar ajuntaments sense cobertura”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca