Feijóo declara la guerra al català: “A les escoles hi ha apartheid lingüístic”

El líder del PP acusa el Govern de ser "el garant de l'incompliment de la llei"

Publicitat

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat que a les escoles catalanes hi ha “apartheid lingüístic” dels “nens que no poden tenir coneixement del castellà a les aules”. Feijóo ha acusat el Govern de ser “el garant de l’incompliment de la llei” i ha criticat que el PSC “faci picades d’ullet” a l’independentisme amb l’acord en la llei sobre el català a les escoles. En una entrevista aquest dijous al matí a Onda Cero, Feijóo ha defensat que el govern espanyol hauria de presentar un recurs al Tribunal Constitucional (TC) per deixar en suspens el decret sobre el català i que no pugui entrar en vigor.

Tanmateix, el líder del PP ha opinat que hauran de ser els populars qui recorrin perquè l’executiu de Pedro Sánchez “se sent còmode amb l’incompliment de la llei en una part del territori” i depèn dels independentistes al Congrés. Feijóo ha insistit que la situació a Catalunya és “greu” i que és “atípic” que un president del govern espanyol “miri a una altra banda”.

El president dels populars ha dit que, si ell estigués a La Moncloa, presentaria un recurs demanant la suspensió automàtica del decret, estudiaria sancionar les escoles que es neguessin a complir amb el 25% en castellà i miraria quina responsabilitat es pot atribuir al conseller d’Educació, Josep González-Cambray.

Treu pit del 155

Publicitat

Feijóo ha tret pit de l’actuació del PP l’any 2017 per “aturar el procés” independentista. El líder del PP ha defensat que si no fos pels populars els líders independentistes “no haurien estat a la presó, no hi hauria sentències per sedició i malversació i no s’hauria restablert l’ordre constitucional”. Feijóo ha argumentat que amb el govern de Pedro Sánchez “tot això no s’hauria fet”.

Renovació del CGPJ

Sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Feijóo ha dit que el PP està disposat a reprendre les converses, però ho ha situat després de les eleccions andaluses. El líder del PP ha justificat que encara no s’hagi acordat perquè el govern espanyol “no cuida les institucions sinó que les envaeix” i ha esgrimit la gestió que ha fet de l’espionatge a independentistes.

Feijóo ha criticat la destitució de l’exdirectora del CNI o que els independentistes participessin en la comissió de secrets oficials i, per al líder del PP, això ha estat un impediment. “A veure si baixa una mica la crispació”, ha dit Feijóo per reprendre la negociació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca