El Museu Moco dona vida a les seves obres

Aposta per la realitat augmentada per oferir una nova visió de les obres “amb moviment”

Publicitat

El Museu Moco de Barcelona ha presentat aquest dimarts un nou projecte de realitat augmentada que permet gaudir d’obres amb “moviment” i “contingut tradicional”. Dues obres exposades a la sala principal de l’equipament del pintor xilè Guillermo Lorca Garcia compten amb aquesta tecnologia i en un futur preveuen fer-la arribar a d’altres. A través d’una aplicació per telèfons intel·ligents i tauletes, el visitant pot descobrir com elements dels treballs ‘The Little Gardeners’ i ‘The Healer’ sobresurten dels quadres i ofereixen noves interpretacions. La iniciativa de realitat augmentada arriba a Barcelona de la mà d’Studio Irma després d’estrenar-se a al Museu Moco d’Amsterdam.

En roda de premsa, han explicat que l’exposició que es va obrir amb la inauguració del museu el 2021, ara ofereix un nou projecte amb realitat augmentada. “Dona una experiència, més innovadora i bonica així com accés a les obres a nous públics”, han explicat. De fet, amb aquesta tecnologia aspiren a fer arribar el museu a nous visitants.

El pintor Guillermo Lorca ha constatat que amb la realitat augmentada es dona una “lectura diferent” i ha reconegut que fa anys que utilitza la tecnologia perquè l’ajuda a crear “un món” quan pinta.

Quan el visitant col·loca la tauleta o el telèfon mòbil damunt dels quadres es pot veure com els ocells o les fades que hi ha pintades s’aproximen i sobresurten de la tela. “S’hi pot veure una profunditat addicional, és una experiència millor viscuda pel visitant”, han subratllat.

Publicitat

Per Lorca, la tecnologia ofereix la possibilitat de tenir una percepció normal i tradicional en veure l’obra física però també veure com aquesta adquireix “matisos” diferents davant les animacions que apareixen. “És quelcom similar al que es va experimentar amb el vídeojoc Pokemon Go ara fa uns anys”; ha explicat l’artista. Pel xilè la tecnologia esdevé un “joc” i una “possibilitat per experimentar”.

L’exposició de Guillermo Lorca presenta una barreja de “màgia i realisme” i, segons el museu, planteja un “món inquietant ple de narracions surrealistes i seqüències oníriques”. Les escenes de les obres plantegen “drama” i un “fosc equilibri entre el poder i la competència de la natura i la humanitat, la bellesa i les bèsties”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca