Trias descarta presentar-se a les primàries de Junts a l’alcaldia de Barcelona i planteja noms com Jordi Martí o Munté

L'exalcalde veu un "error immens" que l'espai convergent estigui fracturat i defensa el diàleg amb el govern espanyol

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha descartat presentar-se a les primàries de Junts per escollir el candidat a l’alcaldia. En declaracions a La2 i Ràdio4, Trias ha insistit que està jubilat i que el que fa falta és una persona per construir la Barcelona dels propers 15 o 20 anys. A més, ha posat noms com Jordi Martí o Neus Munté sobre la taula. D’altra banda, ha considerat un “error immens” que l’espai convergent estigui fracturat en diversos partits i plataformes i ha dit que la primera feina que té Junts és “refer” aquest espai per aconseguir la “convivència” entre gent diferent. Ha valorat també que la situació actual “exigeix diàleg” amb el govern espanyol i ha lamentat que ERC no es vol entendre amb Junts.

Publicitat

L’exalcalde ha assegurat que no es presentarà a les primàries perquè la gent no ha d’anar a buscar l'”abuelito” sinó a una persona que plantegi un projecte a llarg termini i amb objectius “per a un o dos anys”. És per això que ha dit que, amb tots els respectes, no vol arribar a la situació de l’Ernest Maragall. Ha reivindicat també que el futur candidat rebi tot el suport necessari del partit.

Encara és militant del PDeCAT

Trias ha revelat que encara és militant del PDeCat, tot i que ha afegit que se’n donarà de baixa. Amb això ha reivindicat però que no té sentit que l’espai que havia format CiU estigui disgregat i ha insistit en la necessitat de formar un projecte comú. L’exalcalde ha dit que el problema de Junts és que “ha de decidir què vol ser a la vida” i ha instat Laura Borràs i Jordi Turull a refer un espai que està ara “trencat a trossos” per tal de ser primera força. “No té cap sentit que això s’hagi trencat”, ha insistit. Trias ha parlat d’un espai “pujolià” i ha reivindicat la tasca política de l’expresident Jordi Pujol.

Sobre aquest projecte de futur, ha assegurat que la situació requereix d’un diàleg amb el govern espanyol i ha apuntat que Turull també hi està a favor. En tot cas però, ha reconegut que cal saber que la persona que les persones que s’asseuen davant “enganyen” i ha dit que també és necessari que el govern espanyol tingui clar què ofereix. L’exalcalde ha afirmat però que hi ha converses que s’han de tenir abans de seure en una taula de diàleg, com per exemple si s’està a favor o no d’un estat plurinacional.

Trias ha parlat també sobre la figura de Carles Puigdemont, de qui ha assegurat que no volia declarar la DIU sinó convocar eleccions però que va acabar amb la DUI pel “desastre” de Mariano Rajoy de no voler deixar clar que no aplicaria el 155.

Sobre ERC, també veu un “error” que no hi hagi entesa, tot i que ha puntualitzat que són els republicans els que no es volen entendre amb ells. En aquest sentit, ha explicat que algú molt important d’ERC va rebutjar anar plegats a les darreres municipals perquè li va dir que era moment de “comptar-se”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes