Illa lloa els “avenços” del govern espanyol amb retrets a ERC: “Hi ha qui està amb els treballadors i hi ha qui no”

El líder del PSC manté que l'estabilitat parlamentària al Congrés està "garantida"

Publicitat

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reivindicat els “avenços” del govern espanyol en matèria laboral, com la reforma laboral o la reforma de les pensions. De manera velada, ha carregat contra ERC i ha afirmat que l’1 de Maig suposa “un moment per recordar qui no ha estat a l’altura”. “És moment de recordar qui no ha estat a l’altura en la reforma laboral i aquells que dient-se d’esquerres no estan a l’altura de les circumstàncies quan es tracta de votar a favor d’avenços concrets”, ha afirmat. Després que els republicans rebutgessin al Congrés dijous el decret de mesures anticrisi pel ‘Catalangate’, Illa ha considerat que l’estabilitat parlamentària està “garantida”.

El líder dels socialistes catalans ha reiterat que “no és lògic” reclamar responsabilitats sense haver arribat abans “al fons de l’assumpte” sobre l’espionatge. Ha dit que té “tota la confiança” amb què al govern espanyol s’ha actuat dins del marc de dret. A més, ha insistit a demanar diàleg “dins de Catalunya”.

Illa ha reafirmat el compromís dels socialistes amb els treballadors i ha dit que aquest és un any de celebració perquè la reforma laboral ha tirat endavant. El dirigent socialista ha reconegut que ara és “un moment difícil” per l’increment de preus i els costos derivats de la guerra a Ucraïna. I ha demanat que es reparteixin “equitativament” i que no recaiguin només en la classe treballadora.

D’altra banda, el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat “els avenços objectius en matèria laboral gràcies al salari mínim i l’estabilització de la reforma laboral”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes