Aragonès alerta Robles: “El respecte a la legalitat es demostra amb transparència”

La ministra de Defensa empara l'actuació del CNI però recorda que la llei prohibeix parlar-ne.

Publicitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha alertat aquest dilluns a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que “el respecte a la legalitat es demostra amb transparència”. Aragonès ho ha dit després que la titular de la cartera de defensa espanyola hagi defensat des de Cartagena les actuacions del CNI i hagi subratllat que tant el govern espanyol com “tots els seus organismes públics” actuen “amb el més escrupolós respecte a la legalitat vigent”, en plena polèmica pel ‘Catalangate’. “La ministra del CNI no pot excusar-se amb declaracions buides i apel·lacions a la confidencialitat incontrastable”, ha afirmat Aragonès. “Només acceptarem explicacions clares i l’assumpció de responsabilitats. Anirem fins al final”, ha advertit.

Robles ha volgut deixar clar en declaracions als mitjans que “qualsevol organisme públic” vinculat a l’Estat espanyol “treballa d’acord amb la legislació vigent” i amb “respecte total i absolut a les normes vigents en aquest moment”.

Sí ha recordat, però, que la llei “estableix un deure de secret per als organismes que porten la intel·ligència, en aquest cas el CNI”. Per això ha admès que no pot fer “cap declaració” sobre el que fa el servei d’intel·ligència espanyol perquè suposaria vulnerar la llei.

“El que espero és que aviat es constitueixi la comissió de despeses reservades, espero que molt aviat, perquè allà es pugui explicar tot el que fa el CNI i no es puguin sembrar dubtes” sobre la seva activitat, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca