El TSJC dona 15 dies més a Borràs per recórrer contra la fi de la instrucció del cas de la ILC

El tribunal admet que els investigats no van poder accedir a tota la documentació de la causa fins fa pocs dies

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat quinze dies més a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i la resta d’investigats per les irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) perquè puguin consultar tota la causa judicial i poder al·legar el que vulguin davant la interlocutòria que concloïa la instrucció i els deixava a punt de judici. Borràs i altres investigats van al·legar que no van poder accedir a la totalitat de la causa fins dies després de la interlocutòria i quan ja corria el termini per presentar els escrits. El tribunal, amb l’acord de la fiscalia, admet la disfunció i aquest dilluns ha donat 15 dies més a les parts, que ara podran demanar més diligències o demanar l’arxivament del cas.

Publicitat

La causa judicial està oberta per prevaricació, malversació, falsedat documental i frau administratiu per suposats contractes irregulars quan ella presidia la ILC del 2013 al 2017. Segons la interlocutòria del 14 de març, Borràs hauria adjudicat indirectament a un conegut seu set contractes per més de 132.000 euros relacionats amb la web de la institució i considera que “l’import de cadascun dels contractes fraccionats i de les corresponents factures dels adjudicataris es feia amb criteris arbitraris”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes