Presó permanent revisable per a l’home que va gravar la parella mentre agonitzava per un atac diabètic

El jurat popular el va considerar culpable i ara el jutge el condemna per assassinat amb acarnissament

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a presó permanent revisable el veí de Viladecans que va gravar la parella mentre agonitzava per un atac diabètic. El tribunal el considera culpable d’un delicte d’assassinat amb acarnissament comès sobre persona especialment vulnerable per raó de malaltia. També el condemna per tres delictes de maltractament en l’àmbit de la violència de gènere, per un delicte de maltractament habitual i per un delicte contra la intimitat. Alhora, li prohibeix acostar-se a menys de mil metres de tres membres de la família i el condemna a indemnitzar-los amb diferents quantitats econòmiques. La sentència es pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Publicitat

A principis de març el jurat popular va declarar culpable l’home que va gravar amb vídeo la seva parella mentre agonitzava durant hores per un atac diabètic el juny del 2019 a Viladecans (Baix Llobregat). Els jurats, per 7 vots a 2, van considerar que l’home, conscientment, no va fer res mentre ella s’estava morint.

El tribunal popular, a més, va considerar que l’home la va deixar morir tot i conèixer la seva vulnerabilitat i que la seva actitud va provocar grans patiments a la víctima. No obstant, no van considerar provat que actués per masclisme o considerant que la víctima era inferior per ser dona. La víctima va patir una pujada de sucre i va demanar ajuda a l’home, també diabètic, que va anar fins al seu pis però no va donar-li res ni va trucar a emergències.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes