Romeva considera una “equivocació garrafal” el gir del govern espanyol sobre el Sàhara

L'exconseller i membre d'ERC opina que "no és comprensible" des del punt de vista humanitari i geopolític

Publicitat

El vicesecretari general de Prospectiva i Agenda 2030 d’ERC, Raül Romeva, ha considerat una “equivocació garrafal” el gir del govern espanyol sobre el Sàhara Occidental. L’exconseller ha opinat que el canvi de posicionament “no és comprensible” des del punt de vista humanitari i geopolític. Per aquest motiu ha defensat, tal com va anunciar ahir ERC, que el partit republicà registrarà el pròxim dilluns una petició de compareixença del president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, perquè doni explicacions al Congrés dels Diputats. “El canvi de registre és un error gravíssim”, ha recalcat Romeva. “Sorprèn per la seva incoherència”, ha afegit. Malgrat tot, ha assegurat que els republicans mantindran “ponts” amb l’executiu espanyol.

“Nosaltres sempre hem entès que la política és, justament, confrontar democràticament en els punts i en els temes que no estem d’acord”, ha defensat Romeva.

Segons l’exconseller, hi ha una “part important” de la militància del PSOE que “està en absolut desacord” amb el canvi de registre i que se sent “incòmoda”. “He treballat molts anys amb molta gent del PSOE justament per defensar els drets del poble saharaui en relació amb el dret a l’autodeterminació i la celebració d’un referèndum”, ha dit Romeva en una atenció als mitjans abans del IV Memorial Afusellats Camp de la Bota.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca