eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

  Acusa els republicans d'"apuntalar el Govern de l'Estat, i no pas Catalunya" amb el seu suport als PGE

  La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una “prioritat” per ERC i ha lamentat que el Govern actual no hagi avançat en aquest objectiu durant els darrers tres anys de la legislatura.

  En una entrevista a TVE que ha recollit Europa Press, després de defensar que la independència és una prioritat econòmica, social i cultural, ha admès que no sap si ha deixat de ser una prioritat per ERC i ha instat a preguntar-ho.

  Publicitat

  No obstant això, ha afegit que “quan algú proposa formar govern amb forces que no són independentistes, és obvi que la seva prioritat no és la independència”.

  Segons Borràs, aquesta legislatura hi ha hagut un govern independentista a Catalunya però “no s’ha avançat” en aquesta direcció, per la qual cosa ha defensat que, si es repeteix la coalició de govern JxCat-ERC després de les eleccions, s’han de fer passes cap a aquest objectiu.

  “Si s’ha de revalidar aquesta coalició en funció dels resultats electorals, es tornarà a fer, però amb aquest objectiu: en un govern que avanci cap a la independència”, ha recalcat la també portaveu de JxCat al Congrés.

  Després d’insistir que JxCat vol forjar un govern independentista, ha explicitat que això només és possible si arriben a la majoria absoluta, la qual cosa veu difícil, o amb acords amb altres forces independentistes.

  “Si ERC es troba en aquesta tesitura, farem govern amb ells, o amb partits independentistes, amb la CUP o amb qui pugui tenir representació al Parlament”, ha apuntat.

  PGE

  Per Borràs, el suport d’ERC als pressupostos generals de l’Estat (PGE) del 2021 “apuntala i dona una assegurança de vida al Govern de l’Estat, no pas a Catalunya”.

  Per això, ha criticat que en el seu moment presentessin una esmena a la totalitat als comptes, i ha acusat el Govern espanyol de “falta de responsabilitat” i de no assumir les seves promeses.

  Sobre el fet que el PDeCAT també doni suport als PGE, ha retret que hagin pres “aquest camí ara, que és diferent del que havien decidit emprendre fa un mes”.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca