Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller reivindica la internacionalització per superar la crisi econòmica derivada del coronavirus

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l’any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en els primers mesos de la pandèmia, quan la davallada era de prop d’un 40%. Tremosa ha explicat que la crisi del coronavirus està afectant especialment el turisme, històricament considerat com a sector refugi, mentre que algunes indústries, com la química, agroalimentària o farmacèutica, estan anant “molt bé”. En aquest context, el conseller ha reivindicat la internacionalització de Catalunya com una via per superar la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Publicitat

“L’obertura i la internacionalització sempre han anat molt bé a l’economia catalana, perquè ha permès superar crisis, guanyar inversions internacionals i créixer econòmicament”, ha manifestat en l’acte d’inauguració de la Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ. L’esdeveniment se celebrarà en format virtual fins al divendres 4 de desembre.

En la seva intervenció, Tremosa ha recordat que la crisi del coronavirus està afectant especialment el turisme internacional, entès com a sector tractor de la restauració i el comerç, entre d’altres. Per aquest any, el conseller vaticina que les exportacions tindran una caiguda menor a la prevista en els mesos d’abril o maig.

Tremosa ha assegurat que l’actual crisi és “molt diferent” a les anteriors, històricament amb un gran impacte en les finances o la indústria. En qualsevol cas, ha reivindicat la internacionalització com una solució a la crisi i ha recordat que Catalunya ha superat diferents recessions “obrint-se a l’exterior”.

De fet, en deu anys, el nombre d’empreses multinacionals a Catalunya ha passat de 3.400 a 8.900. Les exportacions catalanes s’han duplicat en aquest període, fins a gairebé 75.000 milions d’euros el 2019, més d’un 30% del PIB de Catalunya.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca