Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller reivindica la internacionalització per superar la crisi econòmica derivada del coronavirus

Publicitat

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l’any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en els primers mesos de la pandèmia, quan la davallada era de prop d’un 40%. Tremosa ha explicat que la crisi del coronavirus està afectant especialment el turisme, històricament considerat com a sector refugi, mentre que algunes indústries, com la química, agroalimentària o farmacèutica, estan anant “molt bé”. En aquest context, el conseller ha reivindicat la internacionalització de Catalunya com una via per superar la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

“L’obertura i la internacionalització sempre han anat molt bé a l’economia catalana, perquè ha permès superar crisis, guanyar inversions internacionals i créixer econòmicament”, ha manifestat en l’acte d’inauguració de la Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ. L’esdeveniment se celebrarà en format virtual fins al divendres 4 de desembre.

En la seva intervenció, Tremosa ha recordat que la crisi del coronavirus està afectant especialment el turisme internacional, entès com a sector tractor de la restauració i el comerç, entre d’altres. Per aquest any, el conseller vaticina que les exportacions tindran una caiguda menor a la prevista en els mesos d’abril o maig.

Tremosa ha assegurat que l’actual crisi és “molt diferent” a les anteriors, històricament amb un gran impacte en les finances o la indústria. En qualsevol cas, ha reivindicat la internacionalització com una solució a la crisi i ha recordat que Catalunya ha superat diferents recessions “obrint-se a l’exterior”.

Publicitat

De fet, en deu anys, el nombre d’empreses multinacionals a Catalunya ha passat de 3.400 a 8.900. Les exportacions catalanes s’han duplicat en aquest període, fins a gairebé 75.000 milions d’euros el 2019, més d’un 30% del PIB de Catalunya.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca