Romeva carrega contra la voluntat de diàleg de l’Estat

"És impossible construir ponts amb gent a la presó i represaliada"

L’exconseller Raül Romeva ha afirmat que és “impossible” construir ponts i un “procés de retrobada des d’un punt de vista del diàleg” amb gent a la presó i represaliats. Per aquest motiu, en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, l’exconseller empresonat per l’1-O ha apostat per l’amnistia. Es tracta, segons ha afegit, d’una resposta “política” que permetria posar el comptador a zero i ha considerat que seria un “gest d’enorme valentia” per part del govern espanyol. D’altra banda, ha mostrat la seva voluntat de participar en la campanya de les eleccions del 14-F tot i admetre que no sap com ho podrà fer. I és que fins al 16 de febrer, després de les eleccions, no compleix una quarta part de la pena.

Publicitat

Romeva ha dit que ERC ha defensat l’amnistia des del primer moment i no hi veu discrepància dins el món sobiranista sobre aquesta qüestió. Per això, ha afirmat que es tracta d’un consens i que “seria una sorpresa que no fos així”.

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, Romeva ha defensat que cal trobar la “combinació” de mesures que permetin d’una banda maximitzar la resposta epidemiològica però alhora minimitzar els efectes econòmics. I es tracta, segons ha dit, d’explicar que no hi ha una “fórmula màgica” per així evitar la “frustració” de la ciutadania. “No ho resoldrem amb discursos simples ni mesures màgiques”, ha conclòs.

En relació a l’operació ‘Voloh’, Romeva ha considerat que no s’aguanta des de cap punt de vista i que “no pot ser objecte de debat” perquè sinó s’estaria legitimant una manera de fer que, segons ha apuntat, “perverteix el sistema democràtic”. En aquest sentit, s’ha mostrat molt crític pel fet que s’utilitzin converses privades “de manera tergiversada” amb l’objectiu de “posar en entredit la confiança”. L’exconseller ha dit que no li consta que Víctor Terradellas fes contactes internacionals i tampoc li ha donat cap credibilitat. Es tracta, segons Romeva, d’una informació per desviar l’atenció.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca