Barcelona tindrà més de 100 quilòmetres de llums de Nadal que costaran 1,7M€

Un espectacle de Sol Picó en el Born donarà pas al seu encès el 26 de novembre

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona il·luminarà més de 100 quilòmetres lineals de vies públiques per les festes de Nadal, amb l’objectiu de contribuir a la recuperació del teixit comercial, per la qual cosa aquest any ha incrementat en un 65% la inversió, que aconsegueix els 1,7 milions.

Ho ha explicat aquest dijous en una roda de premsa el tinent d’alcalde Jaume Collboni i la regidor de Comerç Montserrat Ballarín, en la qual han anunciat que un espectacle de la companyia de la coreògrafa Sol Picó en el Born donarà pas al seu encès el 26 de novembre.

El muntatge ‘Covinal per Sol Picó’, que començarà a les 18 hores, serà un homenatge a la ciutadania i una crida a l’esperança i a la celebració continguda, en un espectacle concebut per ser retransmès per Betevé i en un recinte perimetrat si les restriccions sanitàries ho permeten.

Picó ha explicat que la representació “recull la complicada situació” que la ciutadania ha travessat aquest 2020, en un muntatge lumínic, amb música electrònica i en directe, en sincronia dels ballarins i una coreografia catàrtica, que combina desesperació i esperança.

Publicitat

Nous espais

Aquest Nadal, Barcelona estrenarà trams de carrers i places amb llums i, per primera vegada, la plaça Catalunya tindrà il·luminació –que envoltarà les activitats que es faran al centre de la plaça–, i el carrer de Balmes les recuperarà després de molts anys sense posar-se.

Ballarín ha dit que els 39 mercats municipals també s’il·luminaran per primera vegada per dinamitzar-los, i ha confirmat la renovació dels dissenys de la il·luminació d’alguns carrers com la Gran Via i l’avinguda Paral·lel.

L’horari d’apagat dependrà de la vigència o no del toc de queda: mentre que l’any passat s’apagaven a les 23 hores o a les 2 hores en funció del dia, aquest any estaran subjectes a les mesures per la pandèmia del coronavirus.

Més inversió

Ballarín i Collboni han justificat una inversió extraordinària de l’Ajuntament en il·luminació nadalenca per la necessitat de dinamitzar el comerç de la ciutat, especialment al centre, on s’han perdut moltes vendes per la crisi del Covid-19.

En relació a les llums al centre de la ciutat, el consistori finançarà el 100%, mentre que les llums promogudes pels eixos i associacions comercials rebran un 75% de diners públics, enfront del 50% que van rebre en anys anteriors.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca