El test ràpid d’antígens és eficaç tant si es tenen símptomes com si no

La sensibilitat és més alta en les persones simptomàtiques (92,6%) i més baixa entre les asimptomàtiques (79,5%)

Publicitat

Els tests ràpids d’antígens tenen una alta eficàcia per detectar la presència del virus SARS-CoV-2 en persones simptomàtiques i asimptomàtiques segons un estudi de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses en col·laboració amb l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i finançat per la iniciativa #YoMeCorono. L’estudi ha processat 1406 mostres nasofaríngies congelades del test ràpid Panbio covid-19 Ag-RDT de la marca Abbott i les ha comparat amb el resultat PCR disponible. La sensibilitat dels tests ràpids és més alta en les persones simptomàtiques (92’6%) i els seus contactes (94’2%) i més baixa entre els individus asimptomàtics (79’5%). En conjunt la sensibilitat és del 91’7% i l’especificitat del 98’9%.

El test d’antígens ha identificat la presència de SARS-CoV-2 en 872 de les 951 mostres amb resultat PCR positiu, i ha descartat la presència del virus en 450 mostres de 455 mostres amb resultats PCR negatiu.

Els investigadors apunten que la prova PCR presenta “inconvenients evidents” com a eina de control epidemiològic, i destaquen la necessitat d’un laboratori, el seu alt cost econòmic i un temps massa llarg per processar els resultats. En canvi, els testos ràpids avaluats permeten obtenir el resultat en 15 minuts.

Segons Oriol Mitjà, l’estudi permet afirmar que “els tests ràpids són eines útils per comprovar la presència del virus en la població i per tant es poden fer servir per reduir la transmissió de la covid-19 en la comunitat, i a més presenten avantatges importants com ara el seu preu més reduït i la facilitat d’ús”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca