El Govern central defensa que la regulació de lloguers es farà de manera moderada

Apunta al consens internacional per justificar la política expansiva dels pressupostos

Publicitat

El Govern central ha defensat que afrontarà la regulació dels lloguers amb el consens de tots els agents socials, amb moderació i tenint en compte el “moment polític” que actualment viu el país.

Així ho ha assegurat el secretari d’estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, en una comissió al Congrés per explicar els pressupostos generals de l’Estat (PGE) de l’any vinent.

Saura ha defensat la regulació dels lloguers, perquè es tracta d’un acord amb el seu soci de govern, Unides Podem, que creu que “cal complir”, tot i que ha assegurat que es farà d’una manera “adequada”.

Pel que fa a les crítiques de l’oposició, el secretari d’estat ha citat un informe del Banc d’Espanya i ha afirmat que el canvi en la regulació dels lloguers del PP va provocar un increment del 50% dels lloguers i va disminuir l’oferta després d’una reducció del pressupost del 60%.

Publicitat

Per això, Saura ha insistit que cal una política d’inversió en habitatge “per recuperar els anys perduts”, i ha donat forma al seu acord amb Podem per incloure la regulació en un nou pla d’habitatge que es presentarà abans del febrer.

“Es farà parlant amb tots els agents econòmics i socials i de manera adequada, moderada i concorde al moment polític que ara s’està vivint”, ha assegurat Saura.

Sobre les partides del ministeri que dirigeix José Luis Ábalos, el secretari d’estat s’ha remès al “consens de tots els organismes internacionals” per defensar més despeses que es basin en una política fiscal expansiva.

A diferència de l’última gran crisi financera, que va tenir una resposta restrictiva, Saura creu que ara el consens apunta a l’expansió fiscal gràcies als fons que arribaran de la Unió Europea i, fins que arribi, dels préstecs pont als quals la Comissió Europea també ha donat suport.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca