Forn demana restituir el major Trapero

El conseller legítim presentarà un recurs d'empara al TC pel fet que la seva causa s'escindís de la de la cúpula d'Interior

El conseller legítim d’Interior Joaquim Forn, condemnat i a la presó per l’1-O, s’ha mostrat partidari de restituir el major Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos d’Esquadra. “Interior va patir una major purga que la resta de departaments de la Generalitat. Van ser cessats pel 155, a part del major, el secretari general i el director general de la Policia. El compromís de Junts per Catalunya és la restitució del govern legítim i això és el que hem de fer ara”, ha afirmat a RAC1. Forn ha avançat que la seva defensa presentarà aquest dilluns un recurs d’empara al Tribunal Constitucional pel fet que la seva causa, jutjada al Tribunal Suprem, s’escindís de la cúpula d’Interior, absolta la setmana passada per l’Audiència Nacional.

Publicitat

L’absolució de Trapero i la cúpula d’Interior motiva el recurs que la defensa de Forn presenta aquest dilluns al TC i no descarten més endavant recórrer a la justícia europea. “La motivació seria la desproporcionalitat manifesta de les condemnes per uns mateixos fets”, ha assenyalat el conseller legítim d’Interior a RAC1.

Forn ha recordat que durant el judici al Suprem, en la presentació de les qüestions prèvies, el seu advocat, Xavier Melero, ja va al·legar la necessitat de no escindir la seva causa de la de la cúpula d’Interior. Forn ha recalcat que Melero va exposar aquesta necessitat per “evitar pronunciaments contradictoris”.

L’exresponsable d’Interior ha subratllat que la valoració de la prova que es fa a l’Audiència “difereix absolutament” de la que va fer el Tribunal Suprem. La defensa de qui va ser conseller d’Interior també estudiarà la possibilitat de presentar un recurs extraordinari davant del Suprem.

A més, Forn estudia denunciar el tinent coronel Daniel Baena i el coronel Diego De los Cobos per fals testimoni, per les possibles contradiccions en què haurien pogut incórrer en les declaracions al Tribunal Suprem i a l’Audiència Nacional.

Forn sosté que la sentència de l’Audiència Nacional “desmenteix la instrucció de la jutgessa Carmen Lamela i posa en evidència, un cop més, que aquesta es basava exclusivament en els atestats de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia”. El conseller legítim ha afirmat que eren uns informes “absolutament esbiaixats, mancats de qualsevol objectivitat i que tenien per finalitat apuntalar el relat de la Fiscalia”.

L’extitular d’Interior també veu “incongruències” entre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la mesa del Parlament amb la del Suprem contra l’expresidenta de la Cambra Carme Forcadell.

“Com pot ser que una persona que forma part d’un òrgan col·legiat i que ella sola no pot prendre cap decisió unilateral sigui jutjada en un tribunal diferent de la resta de membres i se la condemni a 11 anys i mig de presó quan els seus companys són condemnats a 20 mesos d’inhabilitació? Només hi ha una resposta: l’escarment i l’advertiment al moviment independentista”, ha argumentat. Per a Forn, el Suprem “segueix la tesi de la fiscalia quan considera que cal actuar sobre tres potes: el Govern, el Parlament i les entitats independentistes”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca