Colau, disposada a un tercer mandat però no aclareix si serà amb el suport de Valls

"No ho descarto si fos útil per al projecte"

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dijous que no descarta optar a un tercer mandat i posar-se a disposició dels comuns “si fos útil per al projecte” perquè considera que té una responsabilitat i que l’ha de complir fins al final.

“He entrat a la institució per impulsar una altra manera de fer política i fer que Barcelona pugui ser un model referent. Ens hem trobat en un context d’excepcionalitat i em poso a disposició del projecte per consolidar-lo”, ha sostingut en una entrevista de Ràdio 4 que ha recollit Europa Press.

Respecte a aquest moment d’excepcionalitat, marcat per la pandèmia de la covid-19, Colau ha alertat que els centres d’atenció primària (CAP) estan saturats i ha explicat que han intensificat les converses amb la Conselleria de Salut.

En aquest sentit, s’ha ofert a buscar més espais municipals per destinar-los a fer proves PCR: “Si podem oferir més espais, busquem-los perquè la primària està molt al límit i necessita reforços ara”.

Publicitat

Mesures covid-19

Sobre la implantació d’un toc de queda a Catalunya, Colau ha sostingut que és una qüestió que han de parlar “discretament” les administracions per evitar polèmiques, tot i que veu lògic que tant a Espanya com a Europa es plantegi la restricció horària pels contagis que es produeixen en reunions a l’espai públic.

Ha demanat que, en cas que s’estableixi aquesta mesura, es tingui en compte els sectors més afectats, com el de la restauració, sobre el qual ha defensat que l’Ajuntament de Barcelona ha superat els 30 milions d’euros de despesa amb la rebaixa fiscal del 75% de la taxa de terrasses i les ampliacions “en temps rècord”.

Ha confiat que les mesures que s’han establert durant 15 dies duraran tan poc temps com sigui possible i que “evolucionaran de la manera més acordada possible”, fins i tot amb criteris compartits amb la política europea.

Peatge urbà i mobilitat

Sobre la implantació d’un peatge urbà per reduir la contaminació a la ciutat, Colau ha insistit que volen treballar-hi i estudiar-ho des del consens, tot i que ha advertit que el peatge “no salvarà de la contaminació” i, en aquest sentit, ha defensat les mesures de mobilitat que ha implantat el Govern municipal.

Sobre les crítiques que han rebut aquestes mesures del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, Colau ha considerat que Sánchez Llibre representa una visió antiga de la ciutat i que “ha de veure si vol estar en el passat o en el futur”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca