Colau, disposada a un tercer mandat però no aclareix si serà amb el suport de Valls

"No ho descarto si fos útil per al projecte"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dijous que no descarta optar a un tercer mandat i posar-se a disposició dels comuns “si fos útil per al projecte” perquè considera que té una responsabilitat i que l’ha de complir fins al final.

Publicitat

“He entrat a la institució per impulsar una altra manera de fer política i fer que Barcelona pugui ser un model referent. Ens hem trobat en un context d’excepcionalitat i em poso a disposició del projecte per consolidar-lo”, ha sostingut en una entrevista de Ràdio 4 que ha recollit Europa Press.

Respecte a aquest moment d’excepcionalitat, marcat per la pandèmia de la covid-19, Colau ha alertat que els centres d’atenció primària (CAP) estan saturats i ha explicat que han intensificat les converses amb la Conselleria de Salut.

En aquest sentit, s’ha ofert a buscar més espais municipals per destinar-los a fer proves PCR: “Si podem oferir més espais, busquem-los perquè la primària està molt al límit i necessita reforços ara”.

Mesures covid-19

Sobre la implantació d’un toc de queda a Catalunya, Colau ha sostingut que és una qüestió que han de parlar “discretament” les administracions per evitar polèmiques, tot i que veu lògic que tant a Espanya com a Europa es plantegi la restricció horària pels contagis que es produeixen en reunions a l’espai públic.

Ha demanat que, en cas que s’estableixi aquesta mesura, es tingui en compte els sectors més afectats, com el de la restauració, sobre el qual ha defensat que l’Ajuntament de Barcelona ha superat els 30 milions d’euros de despesa amb la rebaixa fiscal del 75% de la taxa de terrasses i les ampliacions “en temps rècord”.

Ha confiat que les mesures que s’han establert durant 15 dies duraran tan poc temps com sigui possible i que “evolucionaran de la manera més acordada possible”, fins i tot amb criteris compartits amb la política europea.

Peatge urbà i mobilitat

Sobre la implantació d’un peatge urbà per reduir la contaminació a la ciutat, Colau ha insistit que volen treballar-hi i estudiar-ho des del consens, tot i que ha advertit que el peatge “no salvarà de la contaminació” i, en aquest sentit, ha defensat les mesures de mobilitat que ha implantat el Govern municipal.

Sobre les crítiques que han rebut aquestes mesures del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, Colau ha considerat que Sánchez Llibre representa una visió antiga de la ciutat i que “ha de veure si vol estar en el passat o en el futur”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca