El Govern espanyol accepta estudiar la proposta del toc de queda

Tot i que el Gobierno recorda que requereix declarar l'estat d'alarma

Publicitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat aquest dimarts que el Govern central no aprovarà una pròrroga de l’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid, que decaurà dissabte. A més, estudiarà amb totes les comunitats autònomes la fórmula del toc de queda per evitar la propagació del coronavirus, tot i que ha avisat que aquesta mesura requereix declarar l’estat d’alarma als territoris afectats.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Illa ha apuntat que la xifra de contagis a la Comunitat de Madrid ha baixat després de 21 dies de mesures “molt estrictes” i, tot i que les dades encara són “altes” i no pas “tranquil·litzadores”, l’executiu no prorrogarà l’estat d’alarma i estudiarà amb el Govern d’Isabel Díaz Ayuso quines mesures cal adoptar.

Quant a la possibilitat de decretar un toc de queda, ha acceptat que és una mesura que s’ha aplicat en altres països europeus i ha dit que s’estudiarà amb totes les comunitats autònomes. Això sí, ha subratllat que requeriria l’estat d’alarma i per tant s’hauria d’aprovar amb “la certesa” que compta amb prou suport dels grups parlamentaris per tirar endavant al Congrés dels Diputats si s’hagués d’aplicar durant més de 15 dies.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca