El Govern espanyol accepta estudiar la proposta del toc de queda

Tot i que el Gobierno recorda que requereix declarar l'estat d'alarma

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat aquest dimarts que el Govern central no aprovarà una pròrroga de l’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid, que decaurà dissabte. A més, estudiarà amb totes les comunitats autònomes la fórmula del toc de queda per evitar la propagació del coronavirus, tot i que ha avisat que aquesta mesura requereix declarar l’estat d’alarma als territoris afectats.

Publicitat

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Illa ha apuntat que la xifra de contagis a la Comunitat de Madrid ha baixat després de 21 dies de mesures “molt estrictes” i, tot i que les dades encara són “altes” i no pas “tranquil·litzadores”, l’executiu no prorrogarà l’estat d’alarma i estudiarà amb el Govern d’Isabel Díaz Ayuso quines mesures cal adoptar.

Quant a la possibilitat de decretar un toc de queda, ha acceptat que és una mesura que s’ha aplicat en altres països europeus i ha dit que s’estudiarà amb totes les comunitats autònomes. Això sí, ha subratllat que requeriria l’estat d’alarma i per tant s’hauria d’aprovar amb “la certesa” que compta amb prou suport dels grups parlamentaris per tirar endavant al Congrés dels Diputats si s’hagués d’aplicar durant més de 15 dies.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca