El Govern espanyol accepta estudiar la proposta del toc de queda

Tot i que el Gobierno recorda que requereix declarar l'estat d'alarma

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat aquest dimarts que el Govern central no aprovarà una pròrroga de l’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid, que decaurà dissabte. A més, estudiarà amb totes les comunitats autònomes la fórmula del toc de queda per evitar la propagació del coronavirus, tot i que ha avisat que aquesta mesura requereix declarar l’estat d’alarma als territoris afectats.

Publicitat

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Illa ha apuntat que la xifra de contagis a la Comunitat de Madrid ha baixat després de 21 dies de mesures “molt estrictes” i, tot i que les dades encara són “altes” i no pas “tranquil·litzadores”, l’executiu no prorrogarà l’estat d’alarma i estudiarà amb el Govern d’Isabel Díaz Ayuso quines mesures cal adoptar.

Quant a la possibilitat de decretar un toc de queda, ha acceptat que és una mesura que s’ha aplicat en altres països europeus i ha dit que s’estudiarà amb totes les comunitats autònomes. Això sí, ha subratllat que requeriria l’estat d’alarma i per tant s’hauria d’aprovar amb “la certesa” que compta amb prou suport dels grups parlamentaris per tirar endavant al Congrés dels Diputats si s’hagués d’aplicar durant més de 15 dies.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca