L’estranya valoració de Rajoy sobre la sentència del Suprem sobre el ‘cas Gürtel’

La resolució de l'alt tribunal matisa les afirmacions sobre la caixa B del partit però confirma la condemna al PP

L’expresident del govern espanyol del PP Mariano Rajoy ha reaccionat a la sentència del ‘cas Gürtel’ del Tribunal Suprem i l’ha considerat una “reparació moral”. La sentència confirma la condemna al PP (una multa de 245.000 euros) i conclou que es va lucrar amb la trama de corrupció. Tanmateix, matisa les afirmacions de l’Audiència Nacional sobre la caixa B del partit perquè el PP forma part d’aquesta causa com a partícip a títol lucratiu i no està enjudiciat per responsabilitat penal. En un comunicat fet públic aquest dijous al matí, Rajoy agraeix als ciutadans que l’han “honrat amb la seva confiança” durant la seva etapa en política i com a president del govern espanyol.

Rajoy recorda que el 31 de maig de 2018 va afirmar al ple del Congrés, en el debat de la moció de censura que el va fer fora de Moncloa, que la sentència del ‘cas Gürtel’ no condemnava al govern espanyol ni a cap dels seus membres ni a cap militant del PP així com tampoc recollia cap “condemna penal” contra el PP. Segons Rajoy, la moció es va basar en una “enorme manipulació d’una sentència”.

Publicitat

“Confio que aquesta reparació moral els animi a seguir treballant sense defallir pel benestar, les llibertats i la concòrdia entre espanyols”, afirma. La caixa B del PP és objecte d’investigació en una altra causa de l’Audiència Nacional, coneguda com ‘els papers de Bárcenas’.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

La Cambra anuncia que l'”escenari més negatiu es confirma”

La Cambra de Comerç de Barcelona ha actualitzat a la baixa les previsions econòmiques després de l'inici de la segona onada i les restriccions...

Prohibit utilitzar el català en les comunicacions de València amb Catalunya i les Balears

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat els incidents de nul·litat de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana i el sindicat STEPV-Iv contra la resolució de...

L'”Estat arriba tard i es queda curt” en la regulació de l’enaltiment del franquisme

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha assegurat que l'"Estat arriba tard i es queda curt" en la regulació penal de...

Tremosa acusa el Govern espanyol de “mala gestió”

El conseller d'Empresa en funcions, Ramon Tremosa, ha acusat aquest dimecres el Govern espanyol de "mala gestió" de la crisi sanitària del coronavirus, i...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca