Ayuso, en plena crisi sanitària: “Catalunya és Espanya li agradi o no a Torra”

"Catalunya ha passat èpoques molt difícils, durant l'estiu, i les segueix passant. Jo mai faria aquestes declaracions"

Publicitat

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha recordat al president de la Generalitat, Quim Torra, que “Catalunya és Espanya li agradi o no” així com que els catalans també han passat “èpoques difícils” pel coronavirus.

Així ho ha expressat en una entrevista en ‘TVE’, recollida per Europa Press, després que el Govern hagi recomanat no viatjar a Madrid i anunciés que farà controls d’arribada als madrilenys en estacions i aeroports.

“Catalunya ha passat èpoques molt difícils, durant l’estiu, i les segueix passant. Jo mai faria aquestes declaracions. Sí que li recomano i li he recomanat a la gent que segueixi anant a Catalunya, que segueixi donant suport als catalans, i que ho fem amb les mateixes precaucions que a Madrid”, ha manifestat.

Ayuso ha defensat que ella no s’ha alegrat quan a ells “els ha anat pitjor” com tampoc ho ha fet quan va haver-hi una “fugida d’empreses” de Catalunya a Madrid. En aquest sentit, ha insistit que ella no fa aquestes declaracions perquè considera que les autonomies s’han de “donar suport” entre tots.

Publicitat

La dirigent madrilenya s’ha mostrat conscient que cada decisió que pren des de la capital “repercuteix a Múrcia, Catalunya o Galícia” i per això ha mantingut “un màxim respecte” amb altres regions i amb els seus ciutadans”. De fet, ha recordat que la seva relació amb els seus homòlegs “no pot anar millor” i ha posat com a exemple el conveni signat en matèria d’incendis amb Castella i Lleó i Castella-la Manxa.

“Espanya és un gran país. L’Estat de les autonomies no hi és per fer terrers”, i ha advocat perquè les autonomies es donin suport les unes a les altres. Ayuso ha criticat que es llancin aquest tipus de missatges, que els emmarca en una “forma de veure la política” diferent, i ha assegurat que “Madrid estarà a la disposició dels catalans sempre”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes