Ayuso, en plena crisi sanitària: “Catalunya és Espanya li agradi o no a Torra”

"Catalunya ha passat èpoques molt difícils, durant l'estiu, i les segueix passant. Jo mai faria aquestes declaracions"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha recordat al president de la Generalitat, Quim Torra, que “Catalunya és Espanya li agradi o no” així com que els catalans també han passat “èpoques difícils” pel coronavirus.

Publicitat

Així ho ha expressat en una entrevista en ‘TVE’, recollida per Europa Press, després que el Govern hagi recomanat no viatjar a Madrid i anunciés que farà controls d’arribada als madrilenys en estacions i aeroports.

“Catalunya ha passat èpoques molt difícils, durant l’estiu, i les segueix passant. Jo mai faria aquestes declaracions. Sí que li recomano i li he recomanat a la gent que segueixi anant a Catalunya, que segueixi donant suport als catalans, i que ho fem amb les mateixes precaucions que a Madrid”, ha manifestat.

Ayuso ha defensat que ella no s’ha alegrat quan a ells “els ha anat pitjor” com tampoc ho ha fet quan va haver-hi una “fugida d’empreses” de Catalunya a Madrid. En aquest sentit, ha insistit que ella no fa aquestes declaracions perquè considera que les autonomies s’han de “donar suport” entre tots.

La dirigent madrilenya s’ha mostrat conscient que cada decisió que pren des de la capital “repercuteix a Múrcia, Catalunya o Galícia” i per això ha mantingut “un màxim respecte” amb altres regions i amb els seus ciutadans”. De fet, ha recordat que la seva relació amb els seus homòlegs “no pot anar millor” i ha posat com a exemple el conveni signat en matèria d’incendis amb Castella i Lleó i Castella-la Manxa.

“Espanya és un gran país. L’Estat de les autonomies no hi és per fer terrers”, i ha advocat perquè les autonomies es donin suport les unes a les altres. Ayuso ha criticat que es llancin aquest tipus de missatges, que els emmarca en una “forma de veure la política” diferent, i ha assegurat que “Madrid estarà a la disposició dels catalans sempre”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca