Albiach considera Puigdemont un president “simbòlic”

"Catalunya es trobarà amb dos presidents simbòlics però cap efectiu, i ha tornat a insistir que convoqui eleccions"

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha sostingut que si el president de la Generalitat, Quim Torra, “no rectifica en les properes setmanes” davant la seva possible inhabilitació, Catalunya es trobarà amb dos presidents simbòlics però cap efectiu, i ha tornat a insistir que convoqui eleccions.

Publicitat

Així ho ha dit aquest dimecres durant el debat de política general al Parlament, en el qual ha lamentat que no hi hagi data electoral i ha demanat a Torra que posi per davant els interessos de Catalunya: “No és temps de gesticulacions ni entre nosaltres ni amb el Govern central, ni de joc de trons. En aquesta legislatura hem vist grans simbolismes però no fets. Catalunya necessita una política de debò i un bon govern”.

Per Albiach, Torra no hauria de ser inhabilitat com a president de la Generalitat per haver mantingut la pancarta unes hores més del que ordenada el TSJC perquè, al final, “va complir el mandat però en diferit”.

Tot i així, creu que no s’hauria d’haver arribat fins aquesta situació: “Vostè hauria d’haver convocat unes eleccions abans de la vista del judici. Això hauria demostrat que posa la institució per davant de la seva persona”.

“Encara no ha convocat eleccions, en comptes d’això ens trobem amb la remodelació del Govern que sembla més una venjança dins l’espai postconvergent que una remodelació feta al servei del país”, ha afegit

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca