Albiach considera Puigdemont un president “simbòlic”

"Catalunya es trobarà amb dos presidents simbòlics però cap efectiu, i ha tornat a insistir que convoqui eleccions"

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha sostingut que si el president de la Generalitat, Quim Torra, “no rectifica en les properes setmanes” davant la seva possible inhabilitació, Catalunya es trobarà amb dos presidents simbòlics però cap efectiu, i ha tornat a insistir que convoqui eleccions.

Publicitat

Així ho ha dit aquest dimecres durant el debat de política general al Parlament, en el qual ha lamentat que no hi hagi data electoral i ha demanat a Torra que posi per davant els interessos de Catalunya: “No és temps de gesticulacions ni entre nosaltres ni amb el Govern central, ni de joc de trons. En aquesta legislatura hem vist grans simbolismes però no fets. Catalunya necessita una política de debò i un bon govern”.

Per Albiach, Torra no hauria de ser inhabilitat com a president de la Generalitat per haver mantingut la pancarta unes hores més del que ordenada el TSJC perquè, al final, “va complir el mandat però en diferit”.

Tot i així, creu que no s’hauria d’haver arribat fins aquesta situació: “Vostè hauria d’haver convocat unes eleccions abans de la vista del judici. Això hauria demostrat que posa la institució per davant de la seva persona”.

“Encara no ha convocat eleccions, en comptes d’això ens trobem amb la remodelació del Govern que sembla més una venjança dins l’espai postconvergent que una remodelació feta al servei del país”, ha afegit

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Torrent només pot garantis que les eleccions seran en diumenge

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que només utilitzaria el "petit marge" que hi hauria si no hi ha candidat a la...

Asens ataca Junqueras: “És demagògic i un insult”

El portaveu del grup d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha qualificat de "demagògic i un insult" que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, compari...

El Circ Cric demana ajuda

Jaume Mateu (Tortell Poltrona) i Montse Trias, fundadors i ànimes del Circ Cric, projecten convertir les carpes ubicades al peu del Montseny en un...

Un informe de Greenpeace i Liberties denuncia les restriccions de llibertats a Espanya durant la pandèmia

Greenpeace i Liberties veuen "desproporcionades" algunes restriccions de llibertats a Espanya i d'altres països europeus durant la pandèmia. Un informe publicat aquest dijous recull...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca