Mas defensa amb la boca petita el president Torra

Es limita a dir que li sap "molt greu" la possible inhabilitació

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha afirmat que políticament li sap “molt greu” la possible inhabilitació ferma del president de la Generalitat, Quim Torra, per la pancarta amb el llaç groc i ha afegit que hauria estat millor esgotar la legislatura fins al desembre del 2021. Segons ha afegit en una entrevista a Rac 1, més enllà de si s’està d’acord o no amb la decisió de Torra, ha dit que li mereix un respecte que fos fruit d’un “principi d’actuació” del president de la Generalitat. D’altra banda, ha revelat que es va reunir amb Pedro Sánchez a la Moncloa quan aquest ja era president del govern espanyol. La trobada es va produir abans de la sentència del procés i Mas li va traslladar la seva opinió per desbloquejar la situació.

Publicitat

Mas ha afirmat que els presidents de la Generalitat recents se l’han jugat per alguna cosa. Ell, per la consulta del 9-N i el seu predecessor, Carles Puigdemont, pel referèndum de l’1-O. “Torra no ha sigut per cap cas d’aquests però va considerar que simbòlicament el tema de la pancarta era important i se la va jugar”, ha afegit.

“Quan algú li dona importància a un principi d’entrada em mereix un respecte. Després puc pensar si políticament és més o menys encertat”, ha afirmat per després considerar que “políticament” hagués preferit que s’acabés esgotant la legislatura.

Pel que fa a la conversa amb el president Sánchez, Mas ha explicat que li va intentar fer entendre que s’havia de treballar per traduir en acords els consensos generals, que a la societat catalana és el dret a decidir. En canvi, ha explicat que no ha parlat mai a fons amb el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, i que ningú del PP l’ha trucat.

En relació a la taula de diàleg, Mas ha qualificat “d’operació intel·ligent” que es posi a prova el govern del PSOE i UP amb aquesta qüestió i s’ha mostrat partidari d’aprofitar si hi ha una “petita escletxa” per al diàleg tot i deixar clar que no confia en el recorregut d’aquest espai. En aquest context, ha explicat que la seva experiència acumulada de negociació amb l’Estat ha estat “frustrant”.

“Si amb un govern de PSOE i UP la taula de diàleg no arriba a res, la pregunta és amb qui més es podrà intentar?”, ha reflexionat. I preguntat per si se sent més a prop d’Oriol Junqueras que de Carles Puigdemont amb aquesta qüestió, Mas ho ha negat. Segons l’expresident, Puigdemont no està en contra del diàleg sinó que sempre ha defensat aquesta via.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Guerra oberta entre Podemos i Lesmes

Unides Podem ha acusat la dreta, i especialment el PP, de "parapetar-se" darrere del rei Felip VI i "posar el focus" en les crítiques...

La repressió accelera: Condemnen Jordi Pesarrodona per desobediència l’1-O

El Jutjat Penal 2 de Manresa (Barcelona) ha condemnat l'exregidor d'ERC i ex-tercer tinent d'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona) Jordi Pesarrodona per...

Casado enceta la pugna entre monàrquics i contraris a la corona

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dilluns que el silenci del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre els "atacs" contra...

Felip VI no va anar a Barcelona per temor a la proximitat de l’1 d’octubre

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha admès aquest dilluns que el rei Felip VI no va assistir divendres al lliurament de despatxos...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca