Buch prefereix Mas a Torra

Reconeix que s'hagués "entès millor"

L’exconseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que s’hagués “entès millor” amb l’expresident Artur Mas que amb l’actual president, Quim Torra. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, l’excap del Departament ha reconegut que estar liderat per un president amb experiència política és “més fàcil” però ha assegurat que aquest fet “no hauria de suposar una barrera”. Així mateix, Buch ha assegurat que els Mossos d’Esquadra han de fer la seva feina independentment del color polític del president de la Generalitat i ha reivindicat la seva tasca com a garants de l’ordre públic. “De la mateixa manera que tenen l’obligació de defensar-nos i defensar la democràcia i les llibertats, també han d’actuar davant els desordres públics”, ha afirmat.

Publicitat

Buch ha valorat “satisfactòriament” la seva gestió al capdavant del departament però ha reconegut que el conseller d’Interior a Catalunya està “sempre a la corda fluixa”. De fet, s’ha referit al càrrec com un “trituradora política” i ha situat la sentència del passat octubre com un “moment crític”.

Preguntat sobre la possible desobediència de Torra a la inhabilitació com a president de la Generalitat, Buch ha assegurat que “no portarà al límit” als treballadors públics, “obligats” a seguir les lleis.

Pel que fa a la seva continuïtat en la política, l’exconseller no ha tancat la porta a continuar en el “servei públic”. Buch no s’ha referit a la seva possible presència en una llista de Junts per Catalunya i ha assegurat que “només té bones paraules” pel “president legítim” Carles Puigdemont.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca