Buch prefereix Mas a Torra

Reconeix que s'hagués "entès millor"

Publicitat

L’exconseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que s’hagués “entès millor” amb l’expresident Artur Mas que amb l’actual president, Quim Torra. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, l’excap del Departament ha reconegut que estar liderat per un president amb experiència política és “més fàcil” però ha assegurat que aquest fet “no hauria de suposar una barrera”. Així mateix, Buch ha assegurat que els Mossos d’Esquadra han de fer la seva feina independentment del color polític del president de la Generalitat i ha reivindicat la seva tasca com a garants de l’ordre públic. “De la mateixa manera que tenen l’obligació de defensar-nos i defensar la democràcia i les llibertats, també han d’actuar davant els desordres públics”, ha afirmat.

Buch ha valorat “satisfactòriament” la seva gestió al capdavant del departament però ha reconegut que el conseller d’Interior a Catalunya està “sempre a la corda fluixa”. De fet, s’ha referit al càrrec com un “trituradora política” i ha situat la sentència del passat octubre com un “moment crític”.

Preguntat sobre la possible desobediència de Torra a la inhabilitació com a president de la Generalitat, Buch ha assegurat que “no portarà al límit” als treballadors públics, “obligats” a seguir les lleis.

Pel que fa a la seva continuïtat en la política, l’exconseller no ha tancat la porta a continuar en el “servei públic”. Buch no s’ha referit a la seva possible presència en una llista de Junts per Catalunya i ha assegurat que “només té bones paraules” pel “president legítim” Carles Puigdemont.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca