Torrent demana al Gobierno afrontar el conflicte perquè sigui “l’última Diada amb presos”

Ha acusat l'executiu espanyol de no tenir voluntat de resoldre el conflicte i d'estar "acomplexat per la pressió de l'extrema dreta"

Publicitat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat aquest divendres al Govern que afronti el conflicte català per buscar una solució i aconseguir que enguany sigui “l’última Diada amb presos i exiliats”.

En declaracions als mitjans després de la tradicional ofrena floral en el monument de Rafael Casanova per la Diada, que aquest any s’ha fet sense públic i sense la banda de música que interpretava ‘Els Segadors’, ha acusat el Gobierno de no tenir voluntat de resoldre el conflicte i d’estar “acomplexat per la pressió de l’extrema dreta”, i ha insistit en una solució democràtica basada en l’amnistia i l’autodeterminació.

Torrent considera que aquesta Diada arriba amb un doble repte: el de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus -que creu que s’ha de combatre posant la vida al centre i defugint dels errors del passat- i el de la “crisi democràtica”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes