Torrent demana al Gobierno afrontar el conflicte perquè sigui “l’última Diada amb presos”

Ha acusat l'executiu espanyol de no tenir voluntat de resoldre el conflicte i d'estar "acomplexat per la pressió de l'extrema dreta"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat aquest divendres al Govern que afronti el conflicte català per buscar una solució i aconseguir que enguany sigui “l’última Diada amb presos i exiliats”.

Publicitat

En declaracions als mitjans després de la tradicional ofrena floral en el monument de Rafael Casanova per la Diada, que aquest any s’ha fet sense públic i sense la banda de música que interpretava ‘Els Segadors’, ha acusat el Gobierno de no tenir voluntat de resoldre el conflicte i d’estar “acomplexat per la pressió de l’extrema dreta”, i ha insistit en una solució democràtica basada en l’amnistia i l’autodeterminació.

Torrent considera que aquesta Diada arriba amb un doble repte: el de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus -que creu que s’ha de combatre posant la vida al centre i defugint dels errors del passat- i el de la “crisi democràtica”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca