Aragonès demana no allargar una possible interinitat

El vicepresident es mulla sobre la inhabilitació de Torra

Publicitat

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha apel·lat al consens després de la possible inhabilitació del Tribunal Suprem (TS) al president Quim Torra, i ha reclamat que “si hi ha d’haver una interinitat, que sigui breu”.

“La qüestió és fer la feina. La denúncia de la inhabilitació la farem, però s’ha de fer la feina”, ha assegurat el vicepresident quan li han preguntat per la proposta de la CUP d’una presidència simbòlica després de la resolució del TS, en una entrevista aquest dijous a ‘Els Matins’ de TV3 que ha recollit Europa Press.

Aragonès s’ha mostrat convençut que es posaran d’acord amb Torra, ha apostat per una convocatòria d’eleccions i ha insistit: “No ens podem permetre una situació d’interinitat excessiva” per la crisi del coronavirus.

El vicepresident ha fet referència al fet que, després d’una possible inhabilitació de Torra, ell es pot convertir en una mena de president interí sense la potestat de convocar eleccions i al comandament d’un govern sense la capacitat d’aprovar els comptes.

Publicitat

Ha assegurat que la decisió de Torra serà la millor per a Catalunya i ha demanat consensuar una resposta “independentment dels partits”, perquè considera que aquesta situació no es pot convertir en una picabaralla entre independentistes, en les seves paraules.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes