El preu del lloguer d’habitatge puja un 60% a Catalunya els darrers 5 anys

Així, el preu mitjà del metre quadrat de l'habitatge de lloguer ha passat dels 9,17 euros el juny del 2015 als 14,63 euros el juny del 2020

El preu del lloguer d’habitatges ha pujat un 60% a Catalunya durant els darrers cinc anys, des del juny del 2015 fins el mateix mes d’aquest any, segons l’índex immobiliari Fotocasa.

Publicitat

Així, el preu mitjà del metre quadrat de l’habitatge de lloguer ha passat dels 9,17 euros el juny del 2015 als 14,63 euros el juny del 2020, informa el portal immobiliari en un comunicat.

En àmbit estatal, el preu de l’habitatge de lloguer s’ha disparat un 52% des del juny del 2015 després de passar de 7,13 euros per metre quadrat a 10,82 euros a tancament de la primera meitat d’aquest any.

Segons Fotocasa, valencians, catalans, madrilenys i canaris són els més afectats per l’increment del lloguer durant aquests darrers cinc anys, perquè els preus han augmentat més d’un 50% des del 2015 a les seves comunitats.

En concret, el preu de l’habitatge de lloguer a la Comunitat Valenciana s’ha disparat un 68% des del juny del 2015 fins el mateix mes d’aquest any; a Madrid ha pujat un 57% i a les Canàries, un 56%, a més del 60% de Catalunya.

Amb alces inferiors al 50% se situen Balears (+49%), Navarra (+44%), Múrcia i Andalusia (+43% en tots dos casos), Cantàbria (+33%), Aragó (+32%), País Basc (+31%), Galícia (+29%), Castella-la Manxa (+26%), La Rioja i Castella i Lleó (+26%), Astúries (+21%) i Extremadura (+17%).

Així mateix, les deu ciutats on més han pujat els preus del lloguer aquests darrers cinc anys són València (+77%), Múrcia (+58%), Santa Cruz de Tenerife (+52%), Màlaga (+48%), Madrid (+47%), Palma (+44%), Alacant (+41%), Pontevedra (+41%), Las Palmas de Gran Canària (+40%) i Castelló de la Plana (+40%).

D’altra banda, les deu ciutats menys afectades per l’increment del lloguer des del 2015 són Ciudad Real (+9%), Badajoz (+12%), Càceres (+15%), Còrdova (+15%), Zamora (+17%), Salamanca (+17%), Burgos (+17%), Jaén (+19%), Oviedo (+19%) i Palència (+21%).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca